Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αγρότες σε Βενιζέλο: Οι κινητοποιήσεις μας εξαρτώνται από τη στάση της κυβέρνησης


γρότες σε Βενιζέλο: Οι κινητοποιήσεις μας εξαρτώνται από τη στάση της κυβέρνησηςΣε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους των αγροτικών οργανώνσεων κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διεξοδικά τα αιτήματα που προβάλουν οι δεύτεροι.


Ο Βενιζέλος ανέφερε πως στην επόμενη συνάντηση των τριών αρχηγών θα ζητήσει να παραβρεθούν και οι  συναρμόδιοι υπουργοί για να δουν τα θέματα των αγροτών και να εξετάσουν ποιες επιμέρους διορθώσεις θα μπορούσαν να γίνουν σχετικά με τα αιτήματα που προβάλουν πάντα, βέβαια, εντός του πλαισίου της δημοσιονομικής πολιτικής. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η παράταξη έχει ιστορικούς και ζωντανούς δεσμούς με τον αγροτικό κόσμο, ενώ υπογράμμισε πως στηρίζει το νέο μοντέλο πρωτογενούς παραγωγής, η οποία και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας.  «Δεν θέλουμε να στηρίξουμε μόνο τον νυν αγρότη, αλλά να πείσουμε και νέους να φύγουν από πόλεις», συμπλήρωσε.
«Τα αιτήματα τους είναι γνωστά και τα συζητήσαμε διεξοδικά. Είχα ευκαιρία να τους πω αιτήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα με πρακτικό τρόπο χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αρκεί να υπάρχει βούληση και καλή πίστη», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ζητήθηκε από τους αγρότς να μην υπάρχουν κλειστοί δρόμοι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «πάγια αρχή μας είναι ότι καμία κινητοποίηση δεν πρέπει να ταλαιπωρεί πολίτες. Οπως και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πιστεύουμε στην πολιτική και κοινωνική ωριμότητα του αγροτικού κόσμου, η οποία θα βοηθήσει στο να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Αντί για κινητοποιήσεις πρέπει να υπάρξει διάλογος και να βρεθούν λύσεις», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Όπως και στα ΜΜΕ, Πιστεύουμε πολιτική κ κοινωνική ωριμότητα αγροτικού κόσμου θα βοηθήσει να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, αντί κινητοποιήσεις, πρέπει να έχουμε διάλογο κ λύσεις.
Κύκλοι της Ιπποκράτους σημείωναν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πλευρών πως σε σχέση με άλλα κόμματα που παρείχαν απλή πολιτική συμπαράσταση εδώ, οι αγρότες, από το «ΠΑΣΟΚ άκουσαν συγκεκριμένες προτάσεις».
Από την πλευρά τους οι αγρότες, εξερχόμενοι της Ιπποκράτους δήλωσαν πως η τελική τους στάση θα κριθεί από τις απαντήσεις που θα λάβουν από την κυβέρνηση.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου