Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πείραμα: Άνδρες βιώνουν τους πόνους της γέννας


Το ρεπορτάζ-πείραμα ενός Ολλανδικού καναλιού ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποδειχθεί πως το ''ισχυρό'' φύλο δεν αντέχει και πολύ... Βίωσαν με τεχνητό τρόπο τους πόνους που περνά μία γυναίκα κατά τη διαδικασία της γέννας και μάλλον δε θα παραπονεθούν ξανά για πονοκέφαλο.
Οι δύο, αν μη τι άλλο γενναίοι, εθελοντές αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να καταλάβουν γιατί ο κόσμος πιστεύει πως οι πόνοι της γέννας είναι οι χειρότεροι από όλους. Ξεκίνησαν με χαμόγελο και τελείωσαν διπλωμένοι στα δύο στην άκρη του κρεβατιού υποφέροντας και κατανοώντας το γιατί.

''Πιστεύεις ότι ο πόνος θα μας κάνει να φωνάξουμε;'' ρωτάει ο Zena λίγο πριν την διαδικασία, για να ακούσει τη νοσοκόμα να τον διαβεβαιώνει: ''Σίγουρα ναι''.
Οι δύο άνδρες φόρεσαν ηλεκτρόδια στην κοιλιά και για περίπου δύο ώρες ένιωθαν ότι γεννάνε. Η αρχική χαλαρότητα μετατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε κράμπες, συσπάσεις και έντονους πόνους.
Χρειάστηκαν μέχρι και μάσκα οξυγόνου για να μπορέσουν να αναπνεύσουν, καθώς οι αφόρητοι πόνοι δυσκόλευαν την αναπνοή τους.
''Ήταν ένα μαρτύριο'' σχολίασε ο Zena, ο οποίος πήρε μία μικρή, αλλά πικρή, γεύση της διαδικασίας.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου