Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Νέο σχόλιο για το ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ξεκαθαρίζει το....









Οι προσπάθειες να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και για μια ακόμη φορά η ΚΟΕ μπαίνει στο στόχαστρο τέτοιων προσπαθειών. Μια σειρά από ηλεκτρονικά ΜΜΕ ανέδειξαν σαν είδηση υποτιθέμενη «ανακοίνωση της ΚΟΕ Θεσσαλίας» η οποία ασκεί σκληρή, όπως λένε, κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταρχήν να ενημερώσουμε αυτούς που ασκούν τέτοιου τύπου «δημοσιογραφία», ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί πριν «αποκαλύψουν» κάποια είδηση. Το συγκεκριμένο κείμενο είναι ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα κείμενα μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του διαλόγου προς το ιδρυτικό
συνέδριο. Οποιοσδήποτε ελάχιστα προσεκτικός αναγνώστης θα μπορούσε να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για «ανακοίνωση της ΚΟΕ Θεσσαλίας», αλλά για κείμενο μελών του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύτηκε σε 2 τουλάχιστον εφημερίδες της Αριστεράς («Δρόμος» και «Εποχή») και αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Ταυτόχρονα, σε ραδιοφωνικές εκπομπές και παραπολιτικές στήλες εμφανίζονται μια σειρά, παρόμοιας εγκυρότητας και ποιότητας, σχόλια για την ΚΟΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στενάχωρο να αναπαράγονται από μερίδα του τοπικού Τύπου τα δημοσιογραφικά ήθη μεγάλων πανελλαδικών ΜΜΕ που αυτή την περίοδο έχουν προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση λασπολογίας και παραχάραξης της αλήθειας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Θα ήταν πολύ χρησιμότερο, λοιπόν, αντί να προσπαθούν να ανακαλύψουν ειδήσεις σε «εσωτερικά ξεκαθαρίσματα» και «ίντριγκες» στο ΣΥΡΙΖΑ, να στέκονταν απέναντι στη συγκροτημένη συγκάλυψη φλεγόντων ζητημάτων (λίστα Λαγκάνρτ, νέα μέτρα που απαιτεί η τρόικα κλπ), να ασκούσαν πραγματική δημοσιογραφία απέναντι στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και όλος ο ελληνικός λαός (φορολογική αφαίμαξη, ανεργία, εργασιακός μεσαίωνας, απόγνωση των νέων ανθρώπων).

Η ΚΟΕ παλεύει μαζί με όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος, ώστε να δοθεί διέξοδος στη χώρα σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Για τη μετάβαση σε μια νέα Ελλάδα χωρίς τρόικες και μνημόνια αλλά με δημοκρατία και ανεξαρτησία. Η ΚΟΕ θα συνεισφέρει να δυναμώσει το πολιτικό ρεύμα για μια τέτοια μετάβαση και για τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το ρεύμα αλλαγής και διεξόδου.

ΚΟΕ Θεσσαλίας, 23/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου