Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


dimitris-karudis-prepei-na-paroyme-oristiko-diazugio-apo-to-laikismo-kai-tis-paroxes-me-daneika«Το 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με την ύπαρξη και την προοπτική του πολιτικού μας χώρου. Δεν απευθύνεται μόνο στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει σε άρθρο του ο γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.



«Πρωτίστως απευθύνεται στο σύνολο του ελληνικού λαού. Το Συνέδριο μας καλείται να δώσει με ευθύνη και ειλικρίνεια απαντήσεις για μια καλύτερη Ελλάδα για ένα άλλο πολιτικό σύστημα για μια άλλη κοινωνία και οικονομία, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει το κόστος της ευθύνης του. Και αυτό το κόστος είναι πολύ βαρύ. Αντίστοιχο κόστος θα έπρεπε να πληρώσει η ΝΔ που έστω και αργά κατανόησε ότι ο λαϊκισμός «σκοτώνει» όχι μόνο τη δημοκρατία αλλά και την ίδια την πατρίδα. Γιατί αν δεν ύψωνε την σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα και τα ψευδεπίγραφα «Ζάππεια» τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στη χώρα μας.

Δυστυχώς κάποιοι άλλοι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να κερδοσκοπούν πολιτικά επενδύοντας ανέξοδα στο δικαιολογημένο θυμό, την δικαιολογημένη απελπισία των πολιτών, χαϊδεύοντας αυτιά χωρίς όμως να προτείνουν τίποτα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό για την ανόρθωση της πατρίδας μας. Είναι οι κερδοσκόποι της κρίσης που σε νοοτροπία δεν διαφέρουν από τους «μαυραγορίτες» της κατοχής. Τώρα επίσης είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε σ’ αυτόν τον πόλεμο την ανεργία, την αποεπένδυση, την κοινωνική και πολιτική κρίση.

Το Συνέδριο μας δεν θα ασχοληθεί μόνο για το πως έσκασε η βόμβα συσσωρευόμενων λαθών πολλών χρόνων στα χέρια μας. Ούτε μόνο με τα λάθη και τις αστοχίες μας στην απασφάλιση αυτής της βόμβας. Πάνω από όλα πρέπει να χαράξουμε νέους δρόμους για την πατρίδα και την δημοκρατική παράταξη, να πάρουμε τις κρίσιμες αποφάσεις για να μην ξανά βρεθούμε μπροστά σε μια νέα βόμβα στο παρόν και το μέλλον. Να πάρουμε οριστικό διαζύγιο από τον λαϊκισμό, τις παροχές με δανεικά, την ακινησία του κράτους, την διαφθορά, την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Τώρα ξέρουμε. Θέλουμε μια άλλη, καλύτερη πατρίδα. Θέλουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα.

Έστω και αν κάποιοι συναγωνιστές μας δεν θέλουν να βγουν από το «κάστρο» τους, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει πράξη υπό την πίεση της ίδιας της κοινωνίας που δεν επιθυμεί να συνθλίβεται στις μυλόπετρες της τυφλής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το Συνέδριο μας στοχεύει στην επόμενη μέρα. Επόμενη μέρα για την πατρίδα, τη δημοκρατία μας, το ΠΑΣΟΚ, την κεντροαριστερά. Αυτά κρίνονται στο 9ο Συντακτικό Συνέδριο μας. Εκεί παραπέμπει και το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας, που ξεπερνάει τις μνημονιακές δεσμεύσεις, και έχει ως ορίζοντα την επόμενη δεκαετία.

Με αιχμές:

- Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης

- Το κτύπημα της ανεργίας με τη δημιουργία άμεσα 700 χιλιάδων θέσεων εργασίας για 450 χιλ. οικογένειες χωρίς δουλεία, για τους μακροχρόνια ανέργους και τους νέους.

- Τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές, στο πολιτικό σύστημα, τον εκλογικό νόμο, την διαφθορά του κράτους και την πολιτική, - Τις επενδύσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

- Την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία.

Πάνω από όλα όμως κρινόμαστε ο καθένας ξεχωριστά για το αν θα δώσουμε με πατριωτική ευθύνη τον καλύτερο εαυτό μας σ αυτό το Συνέδριο, απαλλαγμένοι από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Με ενότητα και προοπτική για να ξαναστήσουμε στα πόδια της τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη». 
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου