Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Φουντώνουν οι κόντρες στην παράταξη Μπουτάρη

Καζάνι που βράζει συνεχίζει να θυμίζει η δημοτική ομάδα του Γιάννη Μπουτάρη, παρά τον πρόσφατο ορισμό των νέων αντιδημάρχων
και εντεταλμένων συμβούλων. Το γεγονός ότι δέκα μέρες μετά ο δήμαρχος δεν έχει ακόμη συντάξει τις σχετικές αποφάσεις για τις αρμοδιότητες του καθενός συνεχίζει να προκαλεί ένταση, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες συνέπειες που προκαλεί η αβεβαιότητα, την κλιμακούμενη εσωστρέφεια της παράταξης, τους κλυδωνισμούς και τις τριβές μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

O κ. Μπουτάρης, όπως είχε εξηγήσει και στη συνέντευξη Τύπου πριν από μερικές μέρες, όπου είχε ανακοινώσει τις μεταβολές στις αντιδημαρχίες, τους ξεκαθάρισε ότι από δω και πέρα οι αντιδήμαρχοι δε θα ασχολούνται με τη διαχείριση των υπηρεσιών και δε θα παρεμβαίνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο έργο τους. Θα επικεντρωθούν στο πολιτικό τους έργο, που είναι να εξειδικεύουν και να υποστηρίζουν την πολιτική αντίληψη που εκφράζει ο δήμαρχος και η δημοτική παράταξη, καθώς και να εποπτεύουν την υλοποίησή της. Προβλέπεται δε η εγκατάσταση όλων των αντιδημάρχων στο δημαρχείο, προκειμένου να υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ τους και με το δήμαρχο.
Οι ενστάσεις όμως όσων πρόσφατα ανέλαβαν καθήκοντα στη διοίκηση του δήμου δεν έχουν τελειωμό. «Αυτά τα πράγματα ούτε σε πανεπιστημιακά εγχειρίδια δεν υπάρχουν», σχολιάζει στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής αντιδήμαρχος που συνεχίζει να διατηρεί τα ίδια καθήκοντα. Με εξίσου ειρωνικό τρόπο αντιμετωπίζει τις επιδιωκόμενες αλλαγές και πρόσφατα ορισμένος σε θέση αντιδημάρχου. Οπως σημειώνει, «θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα γίνει το θαύμα! Ολες οι υπηρεσίες θα αρχίσουν να λειτουργούν ρολόι». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποτροπή της επικοινωνίας των αντιδημάρχων με τους πολίτες, για την αποφυγή της καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων, σχολιάστηκε ενώπιον του δημάρχου από μέλος της διοίκησης που αναλαμβάνει νεοϊδρυθείσα αντιδημαρχία, με το επιχείρημα ότι ο θεσμός της αυτοδιοίκησης έχει αυτόν ακριβώς τον προορισμό της άμεσης επαφής με τον πολίτη.
Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου