Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ποιά είναι τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της ΑΓΝΟ μετά την απόρριψη του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 99;

Όλες τις πιθανές επιλογές για το μέλλον της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ εξετάζει πλέον η διοίκηση της
μητρικής "Κολιός", μετά την απόρριψη του αιτήματος υπαγωγής της θυγατρικής της υπό την προστατευτική "ομπρέλα" του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η χτεσινή απορριπτική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το αίτημα της ΑΓΝΟ -η έγκριση του οποίου θα την προστάτευε από τους
πιστωτές της- αφήνει ανοιχτά τρία πιθανά σενάρια: είτε την κατάθεση έφεσης -για την οποία οι απαραίτητες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν εντός 30 ημερών- είτε την υποβολή νέας αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 σε έτερο χρόνο είτε ακόμη και την παύση πληρωμών στη χειρότερη περίπτωση.
"Με βάση τα στοιχεία, η απόφαση ήταν μη αναμενόμενη. Αυτή τη στιγμή μελετώνται όλα τα δεδομένα και στις επόμενες ημέρες θα παρθούν οι αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει, με στόχο πάντα το καλύτερο δυνατό για την εταιρεία", σημείωσε στο ΑΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της γαλακτοβιομηχανίας, Θέμης Κωστόπουλος.
Σε σχέση με το αν εξακολουθεί να υφίσταται ως ενδεχόμενο η παύση πληρωμών από πλευράς της εταιρείας, σημείωσε: "Ως πιθανότητα σαφώς και υπάρχει, αλλά στόχος μας είναι να γίνει το καλύτερο για την εταιρεία".
Ερωτηθείς για ποιους λόγους χαρακτηρίζει την απορριπτική απόφαση "μη αναμενόμενη" απάντησε ότι "η υπέρμετρη συνδικαλιστική δράση και η τοποθέτηση των εργαζομένων εναντίον της αίτησης επηρέασε κατά απόλυτο τρόπο την απόφαση του δικαστηρίου".
"Είμαστε όμηροι", λένε οι εργαζόμενοι Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Δεκέμβριο 2012 έως Φεβρουάριο 2013, εξακολουθούν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, παρότι τερμάτισαν την απεργία τους (8-19 Μαρτίου), μετά από διαβεβαιώσεις ότι θα τους καταβαλλόταν έστω μέρος των οφειλών. Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει την καταβολή, σε πρώτη φάση, 500 ευρώ από τα δεδουλευμένα τους, ώστε να ακολουθήσει η σταδιακή εξόφληση των υπολοίπων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.  Ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Γεώργιος Κουσαξίδης, ούτε χθες (οπότε συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία Νίκο Κολιό της μητρικής) ούτε σήμερα το πρωί (οπότε είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τη διοίκηση) ανελήφθη ρητή δέσμευση για την καταβολή έστω των 500 ευρώ.
"Αυτή τη στιγμή, εξακολουθούμε να περιμένουμε κάποια απάντηση από την εταιρεία.
Τηρούμε στάση αναμονής, να δούμε πρώτα τι θα κάνει η διοίκηση, επειδή η απόφαση (σ.σ. του δικαστηρίου) είναι ακόμη νωπή. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο τώρα, είμαστε σε ομηρία", είπε χαρακτηριστικά.
Πέραν της απορριπτικής απόφασης για το αίτημα της ΑΓΝΟ, το οποίο είχε συζητηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε χθες και την αίτηση πτώχευσης, που είχε καταθέσει η εταιρεία ΕΚΟ, η οποία τροφοδοτούσε με καύσιμα το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας._ Αλεξάνδρα Γούτα
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου