Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Και Έλληνες στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου!


Και Έλληνες στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου!
Το αντίπαλο δέος της λίστας «Forbes» έρχεται από την Κίνα. Ο εκδοτικός όμιλος Hurun Report συνέταξε τη δική του λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν αρκετοί Ελληνες.

Ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών κατέλαβε την πρώτη θέση ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 66 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο Αμερικανός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ με 58 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα με τρία δισεκατομμύρια λιγότερα από τον δεύτερο. Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 54 δισεκατομμύρια και ακολουθεί με μικρή διαφορά ο πρόεδρος του LVMH, Μπερνάρ Αρνό (51 δισεκατομμύρια), ενώ στο top 10 περιλαμβάνονται επίσης ο Λάρι Ελισον της Oracle (43 δισεκατομμύρια), ο Ασιάτης Λι Κα-σινγκ (32 δισεκατομμύρια), οι Τσαρλς και Ντέβιντ Κοχ με 31 δισεκατομμύρια έκαστος και η Λίλιαμ Μπετανκούρ της L’ Oreal με 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό στοιχείο, το παρών στη λίστα δίνουν από κοινού στην 525η θέση ο Τζον Κατσιματίδης και ο Φίλιππος Νιάρχος με προσωπική περιουσία ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων έκαστος και ακολουθούν στην 550ή θέση ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και η οικογένεια Σπύρου Λάτση με 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Ντιν Μητρόπουλος ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των επενδύσεων βρίσκεται στον αριθμό 1.117 με 1,3 δισεκατομμύρια, ενώ η οικογένεια του Αλεξάντερ Σπανού κατακτά την 1.346η θέση με 1 δισ.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της λίστας, η Μόσχα διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι το 100% των Ρώσων που περιλαμβάνονται σε αυτή είναι αυτοδημιούργητοι.


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου