Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Χρ. Πάχτας: Ο τόπος μας μπορεί να γινει πρότυπο μεταλλευτικής δραστηριότητας

«Πλανάται ένας τεράστιος μύθος, αναδεικνύεται ένα πρωτοφανές ψέμα. Λέγεται ότι η πολιτεία πούλησε προς 11 εκ ευρω
την έκταση στην Ελληνικός Χρυσός. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν ήταν περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου. θελουν να δείξουν ότι υπάρχει σκανδαλο που υποκρύπτεται». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου
Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.
Ο κ. Πάχτας υποστήριξε ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση του θέματος κι έτσι «μόνο το περιβάλλοον δεν βοηθείται». Σημείωσε ότι από την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, το ελληνικό δημόσιο θα κερδίζει κάθε χρόνο 180 εκ. ευρώ κάθε χρόνο. «Ο τόπος μας μπορεί να γινει πρότυπο μεταλλευτικής δραστηριότητας. Θα παλέψουμε γι’ αυτό. Μ’ αυτό τον τρόπο εξαφανίζεται η ανεργία από την περιοχή μας για τις επόμενες δεκαετίες» τόνισε ο κ. Πάχτας.
Μιλώντας για την περιβαλλοντική μελέτη, ο δήμαρχος Αριστοτέλη είπε: «Μας πονάει ο τόπος μας. Έχω την απόλυτη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ότι όλες οι ανησυχίες των πολιτιών έχουν απαντηθεί μέσα από την έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Δεν θα ανεχτούμε ως δημοτική αρχή καμία παρέκκλιση από τους περιβαλλοντικούς όρους".
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου