Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ξεκινάει περιοδεία στην Ευρώπη…



Επανακαθορισμό της στάσης του στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ευρώπη θα επιχειρήσει το ΠαΣοΚ τις προσεχείς ημέρες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος επεξεργάζεται τις θέσεις του κόμματος για την Ευρώπη και το ευρώ. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να επισκεφθεί διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ξεκινώντας από το Βερολίνο τον Μάιο, και συνεχίζοντας στις χώρες του Νότου
προκειμένου να συζητήσει και αν είναι εφικτό να προωθηθούν συντονισμένες πρωτοβουλίες προς τις ισχυρές βόρειες χώρες.
Οι βόρειοι και νότιοι, αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα θέματα της ανάπτυξης αλλά και της ύφεσης. Οι εκπρόσωποι των σοσιαλιστικών κομμάτων του Βορρά θεωρούν ότι η ύφεση έχει διαρθρωτικά και όχι συγκυριακά χαρακτηριστικά ενώ εμφανίστηκαν συντονισμένοι στην νέα αρχιτεκτονική που επιχειρείται στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Επέμεναν δηλαδή ότι οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα πρέπει να θεωρούνται επενδυτές. Μάλιστα ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν συμμερίστηκε καθόλου τον προβληματισμό του κ. Σαχινίδη και του Πορτογάλου ομολόγου του –ο Ιταλός και ο Ισπανός έλειπαν από το δείπνο- ότι υπάρχει κίνδυνος να φύγουν οι καταθέσεις από την ευρωζώνη ή να κατευθυνθούν τα χρήματα σε άλλες δραστηριότητες, όπως π.χ τα χρηματιστήρια ή η αγορά ομολόγων, μειώνοντας το ρόλο των τραπεζών.
Επιπροσθέτως, εκτιμάται ότι ο κ. Βενιζέλος έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να εξευρεθεί λύση τόσο στο θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων όσο και στην εμπλοκή που προέκυψε με τη δημόσια διοίκηση, καθώς εμφανίστηκε στη σύσκεψη των αρχηγών με επεξεργασμένες προτάσεις συνοδευμένες με πολιτική πλατφόρμα. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρενέβη και για να μην μεταφερθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις (μεταξύ των οποίων το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ) στο ΤΑΙΠΕΔ πρόταση που αποδέχτηκε ο πρωθυπουργός.
politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου