Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

''ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''...

... ΛΕΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ...
Την υπόσχεση ότι το 2014, οπότε και θα εορταστεί η 50η επέτειος από την επανάσταση των Γαρυφάλλων στην Πορτογαλία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από τη Λισαβόνα «Τον επόμενο χρόνο, στην πεντηκοστή επέτειο από την Επανάσταση των Γαρυφάλλων, η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα. Ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία. Αυτή είναι μια υπόσχεση. Θα είναι η δική μας μικρή

συμβολή στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος για την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναλογιζόμενος το γεγονός ότι «στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ισπανία είχαν γίνει αντικείμενο θαυμασμού ως παραδειγματικές περιπτώσεις μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία», εκτίμησε ότι «σύντομα οι χώρες μας θα γίνουμε και πάλι παραδείγματα για τη μετάβαση από τη λιτότητα στη δημοκρατία».

Ο κ. Τσίπρας έκανε, επίσης, λόγο για «δικτατορία της εποχής μας» που δεν είναι εθνική και πολιτική αλλά «ευρωπαϊκή και οικονομική και επιβάλλεται από τις πανίσχυρες αγορές». Ζήτησε, δε, να υπάρξει ενότητα καθώς, όπως είπε, «όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας. Είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην επιμονή της κ. Μέρκελ στην πολιτική του “διαίρει και βασίλευε”».

Και κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας: «Μπορείτε τώρα να προετοιμάσετε το έδαφος για μια νέα Μεσογειακή Άνοιξη. Μια προοδευτική αλλαγή σε οποιαδήποτε από τις τρεις χώρες μας θα υποκινήσει την αλλαγή προς την ίδια κατεύθυνση και στις άλλες δύο. Τρεις μεγάλες νίκες στο Νότο, θα αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης. Μπορούμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε».
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου