Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αυτή ειναι η πραγματική οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ


20130519-121115.jpg
47 χιλιάδες ευρώ βρήκε στο ταμείο ο Βενιζέλος όταν ανέλαβε και 3 εκατ. Επιταγές να πληρώσει
Μόλις 47 χιλιάδες ευρώ είχε το ταμείο του ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε το Μάρτιο του 2012 ο Βαγγέλης Βενιζέλος από τον Γ. Παπανδρέου. 47 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, αλλά και 3 εκατ. ευρώ για πληρωμές επιταγών που ήδη έληγαν. Χρήματα φυσικά που δεν υπήρχαν στα ταμεία αλλά χρέος σε τράπεζες και προμηθευτές.
Το ΠΑΣΟΚ αν δεν είχε λάβει τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης σε τρεις δόσεις μετά την
τροπολογία που ψηφίστηκε σε συμφωνία με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ , τώρα θα είχε χρεοκοπήσει, θα είχε κατεβάσει ρολά, αφού τα δάνεια που είχε σε τράπεζες όπως εξηγεί ο κ. Σαλαγιάννης και προς τα μέλη του ΠΣ του κόμματος, δεν εξυπηρετούνται από τα μέσα του 2011 και φτάνουν περίπου τα 12 εκατ. ευρώ.
Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε μικρά εκλογικά ποσοστά όπως αυτά που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου και είχε περίπου 45% η επιχορήγηση που θα έπαιρνε θα ήταν 9 εκατ. για να πληρώσει χρέη της τάξης των 13 εκατ. ευρώ. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ λόγω εκλογικής δύναμης λαμβάνει κρατική επιχορήγηση για το 2013-14 , 2,7 εκατ. ευρώ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τα χρήματα που χρωστάει στις τράπεζες. Δεν θα αποπληρωθούν ποτέ.
Οι ελεγκτές των 6 εταιριών που μπήκαν στην Ιπποκράτους τον περασμένο Οκτώβριο, παρέδωσαν τα πρώτα συμπεράσματά τους τέλη Δεκεμβρίου του 2012. Έκαναν τα πάντα φύλο και φτερό. Διαπίστωσαν τόσες παρατυπίες που σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Δεν υπήρχαν παραστατικά, τιμολόγια για έξοδα , τα περισσότερα στο χέρι γραμμένα μπακαλόχαρτα.
Ο τρόπος όμως που βγήκαν όλα αυτά προς τα έξω , ζημίωσαν αναμφισβήτητα το ΠΑΣΟΚ και δόθηκε δικαίως η εντύπωση ότι Βαγγέλης Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους.
Αυτό ήταν πέρα για πέρα λάθος αναφέρει ο σημερινός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης , γιατί ενώ σπάσαμε ένα άβατο και μιλήσαμε για πρώτη φορά δημόσια και στα στελέχη μας για τα οικονομικά του κόμματος, κάποιοι έσπευσαν με διαρροές και επέτρεψαν να αντιμετωπιστεί ένα μείζον πολιτικό θέμα άκρως με κουτσομπλίστικη διάθεση που έκανε πολύ κακό στο ΠΑΣΟΚ και σε όλους μας αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου έχουν να το λένε: Μα κανείς δεν έβαζε κάποιο φρένο αφού όλοι έβλεπαν ότι τα πάντα είχαν εκτροχιαστεί; Εμείς δεν λέμε ότι κάποιοι έκαναν ότι ήθελαν, εμείς λέμε ότι ξέρουμε πως δουλεύουν τα κόμματα, και γνωρίζουμε πως είναι εύκολο για οτιδήποτε, λέει συνεργάτης του κ. Βενιζέλου που γνωρίζει από μέσα που βρίσκεται το χρέος και πως δημιουργήθηκε.
Από τον Μάρτιο του 2012 που εξελέγη ο Βενιζέλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι άνθρωποί του διαπίστωσαν μετά από ελέγχους τα εξής στοιχεία :
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί να χρωστάει
• 133 εκατομμύρια χρέη σε τράπεζες και προμηθευτές.
• Υπήρχαν 5-6 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι
• 5-6 μήνες απλήρωτα ενοίκια. Στην Ιπποκράτους το μίσθωμα ήταν 67 χιλιάδες το μήνα και στην Χαριλάου Τρικούπη 11.250 το μήνα. Τώρα και τα δύο μισθωτήρια μειώθηκαν κατά 50% αντίστοιχα.
Βρέθηκαν το ΠΑΣΟΚ να πληρώνει διάφορα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, που τα χρησιμοποιούσε ως γραφεία στην οδό Νίκης, Ακαδημίας που ήταν τα γραφεία του ΙΣΤΑΜΕ με 5 χιλιάδες ενοίκιο το μήνα και διαμέρισμα στη οδό Ζ. Πηγής, τη Βαλτετσίου και αλλού . Τώρα όλα αυτά έκλεισαν, για να μειωθούν οι δαπάνες που από 100 χιλιάδες ευρώ το μήνα σε ενοίκιο, τώρα πληρώνει 40 χιλιάδες μειωμένο πάνω από 50%
Πως οι δαπάνες εκτροχιάστηκαν:
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι υπέρογκες δαπάνες υπήρχαν στις μετακινήσεις στελεχών από το 2006 μέχρι τις εκλογές του 2011με τις εκλογές μέσα σε αυτές τις δαπάνες που κόστισαν 54 εκατ. ευρώ κυρίως σε αεροπορικά εισιτήρια .
Αυτό σημαίνει πως αν ένα εισιτήριο αεροπορικό κοστίζει περίπου 250 ευρώ τότε:
Θα έπρεπε να ταξιδεύουν:
• 40 – 45 χιλιάδες στελέχη κάθε χρόνο
• 2,5 χιλιάδες στελέχη το μήνα
• 130 στελέχη την ημέρα

Μισό εκατ. ευρώ πληρωμές προσωπικού :
168 υπάλληλοι , συν 7 άλλοι με σύμβαση έργου, συν 118 με απόσπαση , συν 60 με πρόσληψη ως τεχνική γραμματεία σε κάθε ΝΕ , το ΠΑΣΟΚ είχε κόστος πληρωμών συνολικά περίπου 435 χιλιάδες ευρώ το μήνα δηλαδή περίπου 6 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Σήμερα οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ πληρώνει 120 υπαλλήλους, δεν πληρώνει τα γραφεία των ΝΕ, μείωσε 50 υπαλλήλους από τα κεντρικά γραφεία όπου 4 από αυτούς πήραν σύνταξη , 23 δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους και άλλοι 20 αποχώρησαν για το ταμείο ανεργίας, ενώ οι 120 υπάλληλοι που παρέμειναν με εκ περιτροπής καθεστώς εργασίας δύο ή τρεις ημέρες εβδομαδιαίως κοστίζουν στο ΠΑΣΟΚ 80 χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Οι δαπάνες μειώθηκαν πάνω από 70%
Όταν οι διπλές εκλογές για μετακινήσεις ψηφοφόρων, στελεχών κλπ του 2012 έγιναν με κόστος περίπου 4 εκατ ευρώ, οι εκλογές του 2009 κόστισαν 24 εκατ. ευρώ σύμφωνα με εκείνους που γνωρίζουν από μέσα, τι γινόταν.
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2008 είχε κόστος 3,5 εκατ. ενώ το τελευταίο μαζί με της Νεολαίας το 2013, κόστισε μόλις 800 χιλιάδες ευρώ.
Στη συνεδρίαση του Π.Σ ο Ν. Σαλαγιάννης ζήτησε αλλαγή του λογιστικού τρόπου που τηρείται στο λογιστήριο του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε να τηρούνται Γ κατηγορίας βιβλία, διπλογραφικό σύστημα δηλαδή και ότι έξοδο γίνεται όλα να συνοδεύονται με αποδείξεις «ακόμη και ο καφές του Βενιζέλου» του έχουμε πει να κόβει σε ότι έξοδο κάνει αποδείξεις.
Το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις:
• Να ξοδεύει μόνο μέχρι 100 χιλιάδες το μήνα
• Να φύγει από την Ιπποκράτους και να μεταφερθεί στα παλιά γραφεία της Χαρ. Τρικούπη
• Να δίνουν οι λιγοστοί βουλευτές του την εισφορά τους από την Κοινοβουλευτική τους αποζημίωση που φτάνει τις 18 χιλιάδες ευρώ το μήνα
• Και σε όλα τα μέλη 120 χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, 1 ευρώ ο καθένας τους κάθε μήνα.
Μόνο έτσι θα νοικοκυρευτεί το σύστημα και θα επιβιώσουμε πολιτικά, διαφορετικά αντίο σας , αναφέρει ο κ. Σαλαγιάννης στους συνεργάτες του.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου