Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Βενιζέλος: Κάθε καθυστέρηση του ανασχηματισμού είναι βλαπτική

Βενιζέλος: Κάθε καθυστέρηση του  ανασχηματισμού είναι βλαπτική Την πρόταση για την αξιοποίηση στο κυβερνητικό σχήμα ικανών στελεχών, όχι απαραίτητα κομματικών ή πολιτικών, φέρνει στο «τραπέζι» των τριών αρχηγών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, με τη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», επιμένει στην άμεση «επικαιροποίηση» της προγραμματικής συμφωνίας και στην αξιοποίηση ικανών
στελέχων, ενώ παρέμβαση για τα του ανασχηματισμού επιιχειρεί με συνέντευξή του και ο Φ. Κουβέλης που εξηγεί ότι το νέο σχήμα δεν μπορεί να προκύψει προ του Συνεδρίου της ΝΔ.
«Κάθε καθυστέρηση είναι βλαπτική γιατί δεν μας περιμένει ο χρόνος και πρέπει κάθε εβδομάδα να παράγεται ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι σε μια κυβέρνηση, όπως η σημερινή, που είναι κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και ιστορικών προκλήσεων, πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα ικανά στελέχη; Οχι μόνο κομματικά, όχι μόνο πολιτικά, αλλά και από όλους τους δυνατούς χώρους;», είναι η σαφής θέση του κ. Βενιζέλου στο ερώτημα για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να συμβεί πριν κλείσουν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα και το Συνέδριο της ΝΔ τον Ιούνιο. Από κει και πέρα -εκτιμούν στελέχη και των τριών κομμάτων- ανοίγει μία νέα εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος με ορίζοντα τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οπως εκτιμάται, ο Ευ. Βενιζέλος «αποκαλύπτει» ότι παρότι καθυστερούν αποφάσεις για την κυβερνητική λειτουργία και τον ανασχηματισμό, ο ίδιος εξετάζει σοβαρά όλα τα σενάρια. Το άνοιγμα σε στελέχη που είτε έχουν αποστασιοποιηθεί είτε βρίσκονται σε αυτήν τη φάση εκτός κόμματος, είτε δεν ανήκουν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζεται ως «μήνυμα» συνεργασίας και συμμαχίας προς πάσα κατεύθυνση, με δυνάμεις που ενισχύουν το μπλοκ των ευρωσοσιαλδημοκρατών στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή στην κυβέρνηση -και- στελεχών που δεν είναι σήμερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να αποκαταστήσει την «ηρεμία» στην ΚΟ, καθώς η αξιοποίηση του «ενός» και «όχι» του άλλου βουλευτή θεωρείται βέβαιον ότι θα προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων από τους θιγόμενους.
Σε κάθε περίπτωση, εντός της «λίστας» μέχρι στιγμής είναι μεταξύ άλλων ο Γ. Μανιάτης και η Φ. Γεννηματά, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ. Χρυσοχοΐδης είναι από τα στελέχη που το Μαξίμου δεν θα έβλεπε αρνητικά την υπουργοποίησή τους.
Ο Γ. Φλωρίδης (επικεφαλής του «Κοινωνικού Συνδέσμου») έχει εκφράσει τη διαφωνία του με επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης, ωστόσο θεωρείται πρόσωπο που μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια μεταρρυθμίσεων. Ο πρώην υπουργός Τ. Γιαννίτσης λέγεται ότι εισπράττει μόνο θετικά σχόλια για τη διαδρομή του και από τον Α. Σαμαρά και τον Φ. Κουβέλη.
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος «σκανάρει» και άλλα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. κάποιοι π.χ. δεν αποκλείουν την ανάδειξη στελεχών της νέας γενιάς, όπως του Κ. Πιερρακάκη ή της Νάντιας Γιαννακοπούλου σε κυβερνητική ή κομματική θέση, όπως του εκπροσώπου Τύπου (εάν η κυρία Γεννηματά μπει στην κυβέρνηση).
politikoi.com



    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου