Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...


Η αναδοχή της αύξησης της Alpha Bank από τις JP Morgan, Citigroup, HSBC και Credit Agricole δείχνει ότι τα διεθνή κεφάλαια επιστρέφουν στην ελληνική αγορά. Αυτό αποτελεί ένα πολύ θετικό προοίμιο, καθώς είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για τη δυνατότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος να αντεπεξέλθει στην προσπάθεια αναχρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και εξασφάλισης της ανάκαμψης.

Παράλληλα, αποτελούν και μήνυμα όσον αφορά στη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων για την προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων. Ειδικά δε, για το θέμα της ΔΕΠΑ, όπου διαφαίνεται ότι η διαδικασία διευθέτησης και εξομάλυνσης περνά από την κάλυψη του δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ που λαμβάνει η ΔΕΗ από την ΕΤΕΠ για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεων του ΛΑΓΗΕ προς τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς. Και αυτό διότι υπάρχει ρήτρα προς τους ενδιαφερομένους για τη ΔΕΠΑ ότι εάν, κατά τη διαδικασία πλειοδοσίας, η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, τότε θα ακυρωθεί η πώληση και μπορούν να αποχωρήσουν.

Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν ότι απαιτούνται ισχυρές ενδείξεις, όπως στην περίπτωση της Alpha για να περάσει το μήνυμα στα διεθνή κεφάλαια ότι μπορεί η ελληνική οικονομία να διαμορφώσει εκ νέου ένα αξιόπιστο επενδυτικό περιβάλλον.

Όσον αφορά στην Alpha, πέραν της συμμετοχής των ξένων, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν κορυφαία επιχειρηματικά ονόματα στην αύξηση με επικεφαλής τον πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο, όπως έχει γράψει το Newmoney.gr.  

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται  από την προσεχή εβδομάδα, το κόψιμο του δικαιώματος και η διαμόρφωση της τιμής του κατά τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, αυτό αναμένεται στα 0,30 ευρώ, υπολογισμός που δεν περιλαμβάνει τις μετοχές του ΤΧΣ που δεν θα διαπραγματεύονται. Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και ο αριθμός των warrants που, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι μεταξύ 7,3 και 9 για καθεμιά μετοχή ανάλογα με το τελικό ύψος της αύξησης και το επίπεδο διαμόρφωσής τους.
Πηγή : newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου