Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Δ. Κουτσούμπας: Όχι στο μπλουζ, ναι στον πυρρίχιο..

Δ. Κουτσούμπας: Όχι στο μπλουζ, ναι στον πυρρίχιο... Την πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή στην ηγεσία του ΚΚΕ έκανε μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη, δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου, ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο γραμματέας του ΚΚΕ  παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία, όπως τουλάχιστον την βλέπει το ΚΚΕ και κάλεσε τους ψηφοφόρους σε συσπείρωση ενώ μία αναφορά του

σε χορούς, παραδοσιακούς και μη, ξάφνιασε, για να μην πούμε ότι ξένισε κιόλας:
«Βρισκόμαστε σε μια εποχή, όπου η εργατική τάξη, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να αφήσουν να σέρνουν άλλοι το χορό. Ο χορός του λαού σήμερα δεν μπορεί να είναι απλά σε ρυθμούς αργούς, σε ρυθμούς μπλουζ ή ταγκό. Ακόμα κι ο τσάμικος, που μπορεί να είναι περήφανος χορός να δείχνει την παλικαριά του χορευτή κυρίως του πρώτου που οι άλλοι τον ακολουθούν, σήμερα δεν αρκεί, άλλωστε ποτέ δεν ήταν αρκετός.
Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να περάσουμε μαζικά και συνολικά ως Κόμμα, ως κίνημα, στους ρυθμούς του πυρρίχιου. Για όσους έχουν ερωτηματικά ή δεν γνωρίζουν τι εστί πυρρίχιος, ας ρωτήσουν, ας απευθυνθούν στους γείτονές τους που κατάγονται από τον Πόντο».
Αυτό θα πει νέο πολιτικό στίγμα.. Αρχίζει και μας λείπει η Αλέκα
politikoi.com


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου