Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά τίμησε την μνήμη του Ιωάννη Γκλαβίνα


Πολλή συγκίνηση και ιδιαίτερα συναισθήματα έκρυβε το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης της χθεσινής 13ης δημόσιας τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά. Παρουσία μελών της οικογένειας του αείμνηστου
δημάρχου Σοχού και βουλευτή Ιωάννη Γκλαβίνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά αποφάσισε ομόφωνα την ονομασία του ανοιχτού θεάτρου στην θέση "Ράκοβο" της Δ.Κ. Σοχού σε θέατρο "Γιάννης Γκλαβίνας", ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του πολιτικού άνδρα που αφιέρωσε την ζωή και την πορεία του στην αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, προς όφελος της πατρίδας και των συνδημοτών του.
Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία από την γνωριμία του με τον Γιάννη Γκλαβίνα, περιγράφοντας  έναν άνθρωπο με ήθος, ακέραιο χαρακτήρα και απαρέγκλιτη αφοσίωση στην πατρίδα και τους συνδημότες του. "Ο Γιάννης Γκλαβίνας", όπως χαρακτηριστικά είπε, "υπήρξε ακούραστος υπερασπιστής των δικαιωμάτων του τόπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Οφείλουμε να τιμούμε την μνήμη του και να την διατηρήσουμε ως φωτεινό παράδειγμα μαχητικότητας, αγάπης για τον συνάνθρωπο και ακλόνητης πίστης στο δίκαιο και το κοινό καλό".

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για την πολιτική πορεία του Γιάννη Γκλαβίνα και την επιθυμία τους να δοθεί το όνομά του στο ανοιχτό θέατρο Σοχού, ένα έργο άλλωστε που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου