Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Νέο χαστούκι... σε Σαμαρά από Κομισιόν

Νέο χαστούκι... σε Σαμαρά από Κομισιόν Τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκανε αποδεκτή την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τις ελληνικές αρχές να σεβαστούν την κοινοτική νομοθεσία για τις απολύσεις και την απόφαση του ΣτΕ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την απόφαση του

Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και υπογράμμισε πως «έχουν προταθεί εναλλακτικές λύσεις για την επαναλειτουργία της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τώρα οι ελληνικές Αρχές πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν, σεβόμενες το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν η τρόικα είχε ζητήσει άμεσα ή έμμεσα να μπει λουκέτο στην ελληνική ραδιοτηλεόραση, ο Ολιβιέ Μπαγί ξεκαθάρισε ότι ούτε η Επιτροπή, ούτε η τρόικα ζήτησαν ή υπονόησαν το κλείσιμο κανενός δημόσιου οργανισμού και, ειδικότερα, το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και επανέλαβε ότι η Επιτροπή πληροφορήθηκε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ την ημέρα που ανακοινώθηκε δημόσια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
politikoi.com


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου