Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι δεν μπορεί κάθε φορά που έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα να συνδυάζεται με αρνητική δημοσιότητα για την χώρα.
Συζητά λοιπόν εκ νέου τα εργασιακά, τα θέματα κινητικότητας, ΕΟΠΥΥ και φορολογικού κώδικα, θέτει εκ νέου θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και αξιώνει την μη επιβολή νέων δημοσιονομικών μέτρων επουδενί λόγο. Διαπραγματεύεται το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας μέσα από προτάσεις που το ίδιο έχει υποβάλει και ζητά ευνοϊκές ρυθμίσεις (από το κόστος της ενέργειας ως την μείωση των επιτοκίων) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, με την ιδιότητά του ως υπουργός Εξωτερικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει επαφές με ξένους ηγέτες και στέλνει μηνύματα μη επιρροής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας από την κρίση που την μαστίζει. «Η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει σε τίποτα τα αντανακλαστικά μας και τις προτεραιότητές μας σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, την προστασία της εθνικής ακεραιότητας και τα εθνικά μας θέματα», είπε χαρακτηριστικά χθες, αναφερόμενος σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Την ίδια ώρα, παρατηρεί στο εσωτερικό του κόμματός του, την επιχείρηση αποχώρησης στελεχών που βρίσκεται σε εξέλιξη, με ένα νέο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής να στέλνει επιστολή παραίτησης κάθε μέρα, ακολουθώντας τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο στην έξοδο από «το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου». Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης και …συσπείρωσης του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, ή πάντως μη απώλειας ψηφοφόρων του εκ νέου, μετά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στον απόηχο του ανασχηματισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξαναπιάνει την ερχόμενη εβδομάδα το νήμα των περιοδειών του στην περιφέρεια. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα βρεθεί στην Κρήτη, ενώ στόχος του είναι να ταξιδέψει σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Εντωμεταξύ, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των γραμματειών των Τομέων του κόμματος, σε μία προσπάθεια ολοκλήρωσης της οργάνωσής του, ενώ σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία εκλογών γραμματέων στις κατά τόπους οργανώσεις, μετά την συγκρότησή τους σε Σώματα προ μηνός.
Στα «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος προστίθενται ακόμα η συζήτηση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και η επίθεση σε βάρος του από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Και ενώ στην τελευταία απαντούν στην Ιπποκράτους με το γνωστό μότο τους περί «σκευωρίας που έπεσε στο κενό, εκθέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ», τη συζήτηση για τα οικονομικά του κόμματος δεν μπορούν να την αποφύγουν. Το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών βρίσκεται στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου και μένει να ανοιχτεί και να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που για ευνόητους λόγους, δεν έχει καθοριστεί χρονικά…
matrix24