Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Παρούσα» η Θεοδώρα Τζάκρη στην ψηφοφορία για τα χρέη προς ΕΥΔΑΠ

«Παρούσα» η  Θεοδώρα Τζάκρη στην ψηφοφορία για τα χρέη προς ΕΥΔΑΠΕγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση Διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις», στο οποίο όμως εντάχηκε τροπολογία για τον προσδιορισμό των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ, που προκάλεσε την .....αποστασιοποίηση της βουλευτού του ΠαΣοΚ, κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, καθώς και την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η τροπολογία ερμηνεύτηκε ως απόπειρα της κυβέρνησης να βελτιώσει την χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρείας εν όψει ιδιωτικοποίησής της.

Η βουλευτής Πέλλας του ΠαΣοΚ δήλωσε «παρούσα» στην επίμαχη τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο και φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κκ. Ι. Στουρνάρα και Μ. Χρυσοχοΐδη, αντίστοιχα, καθώς και της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας κεφαλογιάννη.

Μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλες μέχρι την 30/6/2013 του Ελληνικού Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, από έργα υποδομής, κατασκευές έργων υδρευσης ΝΠΔΔ, κατασκευή και συντήρηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ, καθώς και οι μη φορολογικές οφειλές της ΕΥΔΑΠ ΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο θα προδιοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Μεταφορών, Υποδομών και δικτύων και Οικονομικών».

Η συγκεκριμένη διάταξη συγκέντρωσε τα βέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Λαφαζάνη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την μη συμμετοχή της εταιρείας στον προσδιορισμό των χρεών και σημείωσε μεταξύ των άλλων: «θα τις καθορίσετε εσείς και θα τις αποδεχθεί η ΕΥΔΑΠ και δεν θα μπορεί να ακήσει ούτε ένδικο μέσο».
Drama Town

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου