Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΟΧΙ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Αρνητικός στην όποια προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά Φ. Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας «πολιτικό εκκρεμές» τις θέσεις του για την Ευρώπη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής  στις κάλπες, αλλά ούτε και την ανάδειξη από την παρούσα Βουλή νέας κυβέρνησης με άλλο πρωθυπουργό.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αν και
δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστήριξε πως «αν η κυβέρνηση δεν αντέξει και θελήσει να προσφύγει σε εκλογές, δεν είναι αναγκαίο να υπάρξουν εκλογές, μπορεί η παρούσα Βουλή να αναζητήσει νέα κυβέρνηση και ενδεχομένως το νέο πρωθυπουργό».
Συνεργασία
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης έκλεισε και πάλι την «πόρτα» στην Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας ότι η πολιτική της είναι ένα «πολιτικό εκκρεμές» σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να τονίσει πως «καμία πολιτική που θα δημιουργήσει διακινδύνευση αναφορικά με τη συμμετοχή της και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Σχολιάζοντας μάλιστα τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Γ. Δραγασάκης, σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι τα όσα είπε επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν κάποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να παραμένει το μεγάλο ερώτημα: τι θα γίνει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και με τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας» και υποστήριξε ότι «κατά τούτο τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης προσδιορίζονται και από έντονη ασάφεια».
Ο κ. Κουβέλης, τέλος, προανήγγειλε ότι σύντομα η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει πρόταση νόμου για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την καθιέρωση συστήματος απλής αναλογικής. 

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου