Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Κωνσταντινόπουλος: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να ηττηθεί πολιτικά στην κοινωνία

«Το θέμα με τον αντιρατσιστικό νόμο και την Χρυσή Αυγή εδώ και δυο χρόνια το θέταμε συνέχεια, πριν από τις εκλογές του 2012. Και τότε κάποιοι είτε έκλειναν το μάτι στη Χρυσή Αυγή είτε αδιαφορούσαν είτε έριχναν λάδι στη φωτιά» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υπογραμμίζοντας σχετικά με τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη, «δεν μπορεί τη μια μέρα να είμαστε χαρούμενοι και την
άλλη μέρα οργισμένοι. Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Θα πρέπει να τη σεβαστούμε όλοι».
Δεν είναι θέμα υπομονής, είναι ζήτημα σεβασμού. Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει. Βεβαίως μπορεί κάποιοι να είναι οργισμένοι για χθες – εγώ νομίζω ότι την ημέρα που τους συνέλαβαν οι πολίτες αισθάνθηκαν ανακούφιση-, έτσι χθες υπήρξε ένας φόβος ποιος θα προστατεύσει τον καθέναν από αυτή την εγκληματική οργάνωση. Και συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μητρόπουλο ότι πρόκειται πραγματικά για μια εγκληματική οργάνωση, το είδατε αμέσως μόλις βγήκαν. Δηλαδή την ώρα που βγήκαν, το μίσος που έδειξαν στα πρώτα δευτερόλεπτα. Δείτε απλά τις δηλώσεις χθες του συνηγόρου του ενός από τους κατηγορουμένους που είπε ότι «σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη». Σήμερα που δεν τους άρεσε η απόφαση λένε κάτι άλλο. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Για εμάς είναι κάτι ξεκάθαρο και το είχαμε πει και με αφορμή τη συζήτηση για τα δυο άκρα. Εμείς, όταν ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, ήμασταν ξεκάθαροι και είπαμε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραλληλισμού της Χ.Α. με τον ΣΥΡΙΖΑ.Επί δέκα ημέρες μιλούσαμε και λέγαμε αυτά στον κ. Λαζαρίδη και σε στελέχη της ΝΔ και ο κ. Λαζαρίδης μετά από δέκα ημέρες βρήκε έναν «σύμμαχο» θα έλεγα, την κα. Δούρου, η οποία είπε ότι εκτός συνταγματικού τόξου είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Και θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Μητρόπουλο αν συμφωνεί.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «Η Χ.Α. δεν θα ηττηθεί επειδή θα δικαστεί ποινικά. Η Χ.Α. πρέπει να ηττηθεί πολιτικά στην κοινωνία. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται απλά μια συμμαχία των πολιτικών κομμάτων, χρειάζεται συμμαχία των ΜΜΕ, του πνευματικού κόσμου, της ίδιας της κοινωνίας», προσθέτοντας πως «αν δεν ηττηθεί πολιτικά και κοινωνικά η Χ.Α., δεν θα μπορέσει να πετύχει μόνη της η δικαιοσύνη, με το όποιο αποτέλεσμα βγάλει. Εμείς γι’ αυτό απευθύναμε εδώ και καιρό – και την απευθύνουμε και σήμερα – την πρόσκληση σε όλα τα κόμματα. Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι».
Μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ, επίκειται «μια διάσκεψη για να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο» προανήγγειλε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, χαρακτηρίζοντας ευκαιρία «για τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου να απαντήσουν στη ναζιστική οργάνωση».
Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση παραίτησης της Χρυσής Αυγής, «από ό,τι βλέπω όμως δεν χρειάζεται να βιαστούμε εμείς, γιατί δεν βιάζονται αυτοί που έχουν το πρόβλημα και δεν παραιτούνται, από ό,τι κατάλαβα. Αυτοί που έλεγαν «εμείς δεν φοβόμαστε, δεν θέλουμε, μπορούμε να ζήσουμε και εκτός Βουλής» να μην αφήνουν την βουλευτική έδρα» σχολίασε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, επισημαίνοντας: «Κατανοώ τις δύσκολες συνθήκες, κατανοώ πόσο δύσκολα περνάει ο κόσμος αλλά το θέμα είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να του πούμε την αλήθεια».

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου