Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Φ. Σαχινίδης: «Απών ο Θαπατέρο από τη συνάντηση των Καννών» «Δεν υπάρχει επεισόδιο με τον Σαρκοζί», είπε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Φίλιππος Σαχινίδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τους πλειστηριασμούς, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το βιβλίο Θαπατέρο, με τις αναφορές στις ύβρεις Σαρκοζί κατά Παπανδρέου.«Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις με την τρόικα για πολλά ζητήματα που η κυβέρνηση τούς έχει παρουσιάσει και η τρόικα εκφράζει τις δικές της
απόψεις, επιφυλάξεις ή επισημάνσεις. Εμείς, έγκαιρα είχαμε ειδοποιήσει και είχαμε τοποθετηθεί. Είχαμε πει πριν από μία εβδομάδα ότι πρέπει η Ελλάδα να υπερασπιστεί τη θέση να μη γίνει καμία παραχώρηση στο καθεστώς της α’ κατοικίας. Θέσαμε, δηλαδή, συγκεκριμένες προτεραιότητες γιατί κρίνουμε ότι πολίτες που πήραν ένα δάνειο και αγόρασαν ένα σπίτι και έχασαν τη δουλειά τους ή μειώθηκαν τα εισοδήματά τους δεν είναι αυτό που ονομάζουμε «στρατηγικοί κακοπληρωτές» που πρέπει να τους εντοπίσουμε και να διασφαλίσουμε ότι αυτοί δεν θα γίνουν η αιτία να καταπέσουν τα στεγαστικά δάνεια και να δημιουργηθεί νέα αναστάτωση στον τραπεζικό τομέα. Κατά τη γνώμη μου, οι περισσότεροι από αυτούς που δεν ανταποκρίνονται έχουν ουσιαστικό πρόβλημα. Θα πρέπει, όμως, να ξεκινήσουμε και να ξεσκαρτάρουμε αυτούς που βρίσκονται πολύ ψηλά. Αυτούς που εκμεταλλεύονται τους αδύναμους και κρύβονται πίσω από αυτούς που πραγματικά χρειάζονται την προστασία της Πολιτείας. Στο κάτω-κάτω, αυτό το βλέπουν και αυτοί. Δεν είναι κάτι που βλέπουν τώρα, αφού βρίσκονται καιρό στη χώρα. Και εγώ ερχόμουν σε αντιπαράθεση μαζί τους για τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στο χρηματοοικονομικό τομέα από διάφορες επιλογές.
Γιατί, λοιπόν, δεν κάνουμε μια συζήτηση μαζί τους και να τους πούμε «ποια είναι τα θέματα που σας απασχολούν στο κομμάτι των πλειστηριασμών;». Θα συμφωνήσουμε τι πρέπει να πετύχουμε και από εκεί και πέρα, καθένας θα καταθέσει τις προτάσεις του, μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα επιτευχθεί η αναγκαία σύγκλιση.»
Για το βιβλίο Θαπατέρο και τις αναφορές για επίθεση του Σαρκοζί στον Παπανδρέου
«Το βιβλίο δεν έχει βγει. Επομένως, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για δημοσιεύματα για το τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα βιβλίο. Αλλά ο Θαπατέρο δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη συζήτηση. Δεν υπάρχει επεισόδιο με τον Σαρκοζί. Επιτρέψτε μου πρώτα, όμως, να δω τι θα γράψει στο βιβλίο του ο Θαπατέρο και θα τοποθετηθώ.

Αν αναζητήσετε τις φωτογραφίες που υπάρχουν, θα διαπιστώσετε ότι στο τραπέζι δεν ήταν παρών ο Θαπατέρο. Σας υπενθυμίζω ότι γράφτηκε βιβλίο και από Γάλλο υπουργό οικονομικών που έλεγε ότι παρών στο τραπέζι ήταν και ο Ομπάμα. Επομένως, δεν μπορώ να σχολιάζω πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα προτιμούσα όταν έρθει η ώρα να τοποθετηθώ για πράγματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και όχι για πράγματα που εικάζουμε ότι περιλαμβάνονται. Ήμουν παρών και σας λέω ότι ο Θαπατέρο δεν ήταν μέσα. Δεν θέλω πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, επειδή αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το τελευταίο διάστημα, να κάνω κάποιο σχόλιο. Θα το κάνω όταν έρθει η ώρα. Όπως είχα εκφράσει αντιρρήσεις και επιφυλάχθηκα να τοποθετηθώ δημόσια ότι ήταν παρών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανάλογα θα τοποθετηθώ. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι.»
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου