Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Και υπέρ της μαύρης εργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ ?

Την οργή του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκάλεσε η αδιανόητη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία επί της ουσίας ερμηνεύθηκε ως πρόταση για μείωση προστίμων σε επιχειρήσεις που συλλαμβάνονται να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους.
  Αυτό που πρότεινε ο κ. Στρατούλης ήταν να υπάρξει αναλογική εφαρμογή του προστίμου για την ανασφάλιστη εργασία ώστε να μην
πληρώνουν όλοι το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Με απλά λόγια μια μικρή επιχείρηση με πέντε ανασφάλιστους εργαζομένους ακόμα κι αν αυτοί είναι  το 80% του προσωπικού της να πληρώνει μικρότερο πρόστιμο από μια μεγάλη επιχείρηση που θα βρεθεί να έχει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

Κι ενώ με την απλή λογική ο κίνδυνος ενός μεγάλου προστίμου σε  μια μικρή επιχείρηση θα λειτουργήσει αποτρεπτικά από το να απασχολεί ανασφάλιστους εργαζομένους ο κ. Στρατούλης πρότεινε σήμερα μείωση προστίμων, νομιμοποιώντας κατά κυβερνητικούς κύκλους την μαύρη εργασία.  Η πρόταση Στρατούλη προκάλεσε ήδη την οργή του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ενώ κι άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για τεράστια γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτή για τα φάρμακα.


politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου