Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Οι εκλογές στο ΤΕΕ και ο συνδυασμός του σημερινού προέδρου Χρ. Σπίρτζη που ενώνει τη κεντροαριστερά

 Το εγχείρημα αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς μια ενωμένη κεντροαριστερά  Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τη χώρα και τους  θεσμούς, την κοινωνία, το κράτος δικαίου, το περιβάλλον, τη δημοκρατία μας και το ευρύτερο πλαίσιο ανθρώπινων και υλικών-παραγωγικών σχέσεων.Παρόλο που οι εξελίξεις στην οικονομία έχουν επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά μας, διαμορφώνοντας νέες τάσεις και ανάγκες ενώ
συγχρόνως ο δημόσιος διάλογος είναι απαράδεκτα καθοδηγούμενος, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το ΤΕΕ προσπάθησε κι έδειξε σθένος σε αυτήν τη δύσκολη τριετία, προβάλλοντας θέσεις και εναλλακτικές προτάσεις στο πλαίσιο του ρόλου του ως τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας.
Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Αποτελεί κοινή πεποίθηση, ότι ο τεχνικός κόσμος της χώρας, ως βασικός συντελεστής του σχεδιασμού και της υλοποίησης της παραγωγής, δοκιμάζεται σκληρά και προσδοκά το ΤΕΕ να συμβάλει στο να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα σημερινά εμφανιζόμενα αδιέξοδα.
Με στέρεες και διαχρονικές αρχές, με διάθεση ενεργούς συνεισφοράς και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες των καιρών, δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών για το ΤΕΕ με υποψήφιο πρόεδρο τον σημερινό πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη, που αθροίζει προοδευτικές, δημοκρατικές, οικολογικές κι ανέντακτες δυνάμεις μηχανικών, προσδοκώντας στην προώθηση ορθολογικών, σύγχρονων και δημιουργικών θέσεων προς ένα βιώσιμο, σύγχρονο και αναπτυξιακό επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Στο ψηφοδέλτιο αυτό συμμετέχουν πολλές από τις υγιείς δυνάμεις του χώρου των μηχανικών με κύριο στόχο τη συμβολή στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής εφαρμόσιμης πρότασης για μια παραγωγική Ελλάδα. Το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς μια ενωμένη κεντροαριστερά με συγκεκριμένο πλέγμα θέσεων, σύνθεση απόψεων, έξω από σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το σύμβολο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών είναι η ΕΛΙΑ.
Λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο πολιτικό κλίμα, τα αποτελέσματα αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα έχουν επιπτώσεις και θα επηρεάσουν εξελίξεις στο ευρύτερο πολιτικό πεδίο.
*Ο Δημήτρης Δημητρίου είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος
Αρθρο του Δημήτρη Δημητρίου
e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου