Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Οι 58 απαντησεις που ψάχνει το ΠΑΣΟΚ για την πολιτκή του παρέμβαση

Από το εγχείρημα για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς εξαρτά πλέον ευθέως την πολιτική επιβίωση του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Με πλήρη επίγνωση των δυσχερειών σχεδιάζει πλέον η Χαριλάου Τρικούπη την πολιτική της «περπατησιά» έως τις διπλές τουλάχιστον εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου του 2014, δηλαδή τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
Ρεπορταζ Σπ. Μουρελάτος newsmail.gr
Ο οδικός χάρτης του ΠΑΣΟΚ έως τα κρίσιμα εκλογικά ορόσημα ανελύθη εκτενώς από τον πρόεδρο του κατά την ομιλία του στην ΚΠΕ του κόμματος, την προηγούμενη Κυριακή, όπου ο κύριος Βενιζέλος απήντησε ευθέως και στους εσωκομματικούς του αμφισβητίες, διαψεύδοντας σενάρια και φήμες του τελευταίου χρονικού διαστήματος, που τον έφεραν να φλερτάρει με τάσεις αναχωρητισμού.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού εξήγησε επαρκώς γιατί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα ισοδυναμούσε στην παρούσα φάση με αυτοκτονία για την προοπτική της χώρας, επαναβεβαίωσε την παρουσία του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης, ήτοι στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κυβέρνηση τουλάχιστον έως τις προσεχείς εθνικές εκλογές. Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς την εσωκομματική αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι η κριτική, που του ασκείται δεν τον «ακουμπά», υπεραμυνόμενος όλων των κορυφαίων του επιλογών, από την αναγκαία κυβερνητική σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία έως τη στήριξη, που παρέχει στην Πρωτοβουλία των 58 για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.
Ο κύριος Βενιζέλος, επεχείρησε, μάλιστα, να κατευνάσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος του ότι η προώθηση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου προϋποθέτει τον πολιτικό αφανισμό του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί το όνομα, τα σύμβολα και την πολιτική παρακαταθήκη του στο χώρο. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι η Χαριλάου Τρικούπη προσέρχεται στο διάλογο με
ειλικρίνεια και χωρίς τάσεις ηγεμονισμού και αποκλεισμών, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου και η οποία θα έχει προπαρασκευασθεί από επιτροπές συντονισμού του ΠΑΣΟΚ, των 58 αλλά και των λοιπών κινήσεων, φορέων και προσωπικοτήτων του χώρου της Κεντροαριστέρας.
Η κοινή κάθοδος στις Ευρωεκλογές, οι διαφανείς διαδικασίες καταρτισμού του Ευρωψηφοδελτίου αλλά και η από κοινού στήριξη υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές χρησιμεύουν για τον Ευάγγελο Βενιζέλο – όπως διαβεβαιώνουν τακτικοί συνομιλητές του – ως άσκηση προσομοίωσης για το μείζον διακύβευμα, που δεν είναι άλλο από τη συγκρότηση ενός πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τουλάχιστον την τρίτη θέση και ως εκ τούτου το δικαίωμα διερευνητικής εντολής.
«Για να συμμετάσχεις στο διάλογο για μία σοβαρή εθνική προγραμματική συμφωνία, θα πρέπει να υπάρχεις και να είσαι φορέας διερευνητικής εντολής, να σπάσεις τον τεχνητό μικρό διπολισμό, για να συμβούν αυτά χρειάζεσαι τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, την Κεντροαριστέρα, χρειάζεσαι τη συσπείρωση», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος Βενιζέλος.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου