Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Κοντά η λύση για τους πλειστηριασμούς

Σώζει την «παρτίδα» η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η επιμονή της Χαριλάου Τρικούπη οδήγησε σε αύξηση της αντικειμενικής αξίας κάτω από την οποία δεν θα διενεργούνται πλειστηριασμοί στις 200.000 ευρώ. Μάλιστα θα συνεδριάσει σήμερα το αρμόδιο ΚΤΕ οικονομικών του κόμματος με στόχο να επέλθουν επιπλέον βελτιώσεις προτού
κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης.

Στοιχείο προβληματισμού για  την πράσινη κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζει να αποτελεί το γεγονός ότι για να καλυφθεί ένας οφειλέτης από τον νόμο θα πρέπει να συνδυάζει όλες τις προϋποθέσεις που έχει ενσωματώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή και την προϋπόθεση αντικειμενικής αξίας και το καθαρό οικογενειακό εισόδημα και τις καταθέσεις στις τράπεζες και η συνολική του περιουσία κινητή και ακίνητη να μην υπερβαίνει τα 270.000 ευρώ.

«Είναι μία καλή βάση για συζήτηση», σχολίασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο υπό την παρούσα μορφή του. Πρέπει πάντως να θεωρείται βέβαιο ότι μετά  τη  συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών του κόμματος θα προταθούν βελτιώσεις οι οποίες θα επιχειρηθεί να ενσωματωθούν στην τελική πρόταση νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου