Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Μοίρασε "θα" πάλι ο Σαμαράς

«Τα πολύ δύσκολα πέρασαν, το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.
«Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014. Τη νέα χρονιά, το ελληνικό χρέος θα κηρυχθεί βιώσιμο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και δεσμεύθηκε ότι η ανάκαμψη θα δημιουργήσει νέες θέσεις

εργασίας.

«Τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά. Πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που δεν περίμενε κανένας», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες πολίτες λέγοντας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω. Ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα. Αποφύγαμε τα χειρότερα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «θρασύδειλη» επίθεση, συνέδεσε την επίθεση με την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και τόνισε: «Μισούν την Ελλάδα όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την σταθερότητα, αλλά δεν θα το καταφέρουν».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι όλα τα επιτεύγματα της χώρας, οφείλονται στις θυσίες των πολιτών.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για κάποιους που δεν θέλουν να πάει η χώρα μπροστά -«φωτογραφίζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ- και τόνισε με νόημα: «Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλους τα καλύτερα -ακόμα και σε αυτούς που μεμψιμοιρούν».

«Ελπίζω η νέα χρονιά να τους φέρει φώτιση» συμπλήρωσε, «για να δουν τα επιτεύγματα της χώρας».

Είπε ακόμη ότι για την Ελλάδα, το 2013 ήταν το έτος «μηδέν» και «βάλαμε τέλος στην κατηφόρα».


politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου