Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Στον εισαγγελέα οι εφοριακοί με τα εμβάσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό

Στον εισαγγελέα και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης παραπέμπονται για τα... περαιτέρω, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι βρέθηκαν... «διάτρητοι» κατά τον έλεγχο πόθεν έσχες που πραγματοποίησαν οι Ράμπο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Με εντολή του Γιάννη Στουρνάρα ζητήθηκε από τις τράπεζες να δοθούν κατά προτεραιότητα τα στοιχεία που αφορούν στις κινήσεις λογαριασμών των ελεγχόμενων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν στους 35 επί του συνόλου των 93 που έχουν ελεγχθεί έως τώρα, ενώ σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη, εντοπίστηκαν 140 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών στη λίστα με τα εμβάσματα στο εξωτερικό!
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων στο Mega, ο πρώτος γύρος ελέγχου σε αυτούς τους 140 έδειξε ότι σε ουκ ολίγες περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα στη δικαιολόγηση των εμβασμάτων, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει ο Εισαγγελέας. Παράλληλα, οι εν λόγω εφοριακοί πέρασαν από το «κόσκινο» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη για τους 4 από αυτούς έχουν ξεκινήσει πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες, με άλλους 9 να ακολουθούν.
Μετά από τα... λαβράκια που έπιασε το Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών «αλιεύοντας» στη λίστα των εμβασμάτων, δόθηκε εντολή ανάλογων ελέγχων και στο Σώμα Ελεγκτών- Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος που προκάλεσαν τα ευρήματα των ελέγχων πόθεν έσχες την τελευταία 5ετία.
Στους ελέγχους πόθεν έσχες, μεταξύ άλλων βρέθηκε Δικαστική υπάλληλος με καταθέσεις 7.965.000 ευρώ που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Έξι υπάλληλοι Πολεοδομίας με συνολικό ύψος καταθέσεων 4.085.000 ευρώ, υπάλληλος δασικής υπηρεσίας με καταθέσεις 1.010.000 ευρώ, εφοριακός με καταθέσεις 230.000 ευρώ, τελωνειακός υπάλληλος με καταθέσεις 920.000 ευρώ, υπάλληλος ΝΠΔΔ με αγορά 3 ακινήτων και καταθέσεις 75.000 ευρώ, υπάλληλος ΝΠΔΔ με καταθέσεις 675.000 ευρώ.
Πληροφορίες: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου