Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

"Πάγωσε" η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη

Παγωμάρα επικράτησε στις τάξεις της Αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Ι. Δραγασάκη ενώπιον αντιπροσωπείας γερμανών βουλευτών, οι οποίοι παρέστησαν στην συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τετάρτη.

Το σημείο της παρέμβασης του αντιπροέδρου της Βουλής που προκάλεσε αρχικά αμηχανία, αλλα που σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει αφορμή και για τοποθετήσεις και σχόλια σε κομματικά όργανα και από άλλα βήματα ήταν το εξής:
«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης», καθώς και η φράση ότι «απ' αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας».
Από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αποφεύχθηκαν πάντως οι άμεσες δημόσιες αντιδράσεις, αν και στελέχη της που ρωτήθηκαν σχετικώς ανέφεραν πως η παρέμβαση του κ. Δραγασάκη συνιστά νέο στοιχείο στις θέσεις του κόμματος, όπως αυτές εκφράζονται από την πλειοψηφία.
Πηγή: Το Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου