Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Βενιζέλος: Με το πλεόνασμα και την επιστροφή στις αγορές βγαίνουμε από την κρίση

Στη μακρά ιστορία και τους πνευματικούς και ηθικούς δεσμούς Ελλάδας και Γεωργίας αναφέρθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η Γεωργιανή υπουργός Εξωτερικών Μάγια Παντζικίτζε (Maia Panjikidze), έπειτα από συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.
Η υπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τις καλές συνθήκες που
απολαμβάνει η κοινότητα των 150.000 Γεωργιανών που διαβιούν και εργάζονται στην Ελλάδα, όπως και για την υποστήριξη της Αθήνας στην εκπλήρωση των ευρωατλαντικών προσδοκιών της χώρας της.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, δήλωσε ότι «η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο επίτευγμα του ελληνικού λαού, αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών του. Με το πλεόνασμα και την επιστροφή στις αγορές, βγαίνουμε από την κρίση και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Κάποιοι, όμως, λυπούνται αντί να χαίρονται. Αυτά συνδέονται με την ανεργία και με το εισόδημα του πολίτη. Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι εντυπωσιακά χαμηλό και το επόμενο βήμα είναι η επισημοποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου