Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η ελια , οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές και οι ακτιβιστές

Την Πέμπτη 24 Απριλίου η ΕΛΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνδιοργανώνει με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) και τους PES Activists εκδήλωση αφιερωμένη στις νέες και τους νέους, στο Αμφιθέατρο του 9.84 στο Γκάζι (ώρα έναρξης 7 μμ).
Η εκδήλωση σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, με κύρια συνθήματα:
• Βάζουμε stop στην Αποχή- Λέμε ΝΑΙ στην Συμμετοχή

• Αξιοπρεπείς δουλειές για τους Νέους
• Το μέλλον σου είναι το μέλλον μου
Μέσα από έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο, επιχειρούμε να αναδείξουμε τη νεολαία ως Δύναμη Αλλαγής σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η έμφαση θα δοθεί στην κινητοποίηση και τη στήριξη των νέων για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στη δημιουργία αξιοπρεπών νέων θέσεων εργασίας και στην εγγύηση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.
Όπλο μας είναι η «Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τους Νέους» και η ζωντάνια του ανανεωτικού ψηφοδελτίου της Ελιάς.
Στην εκδήλωση θα προσκληθούν όλοι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές αλλά θα κάνουν παρεμβάσεις κυρίως οι νεώτεροι υποψήφιοι, οι εκπρόσωποι των PES Activists από την Κρήτη, τον Πειραιά και την Αθήνα και οι νέοι που εκπροσωπούν τις κινήσεις που συμμετέχουν στην ΕΛΙΑ. Οι παρεμβάσεις θα είναι σύντομες (2 λεπτών) κατά τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έτσι ώστε να γίνει ένας διαδραστικός διάλογος για το μέλλον.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εκ μέρους των PES Leaders, ο Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος καθώς και οι επικεφαλής των κινήσεων της Ελιάς. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Marije Laffeber ενώ η Louise Mariani θα παρουσιάσει την πανευρωπαϊκή προεκλογική καμπάνια του ΕΣΚ, «Αλλάζουμε την Ευρώπη Πόρτα-Πόρτα».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και η πανευρωπαϊκή προεκλογική καμπάνια του ΕΣΚ και του Μάρτιν Σουλτς "Knock the Vote" ενώ θα προβληθούν ολιγόλεπτα videos από την εκστρατεία του Μάρτιν Σουλτς.
........................................................................................................
Οι PES Activists συγκροτήθηκαν με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) με στόχο να λειτουργήσουν ως δομή άμεσης και οριζόντιας ενασχόλησης των πολιτών με τα ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα. Αποσκοπώντας στην δημοκρατική αλληλεπίδραση και την ενότητα των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων σε επίπεδο βάσης, οι PES Activists αποτελούν «τον 4ο πυλώνα της Ευρωπαϊκής δημοκρατικής συμμετοχής».
Το κίνημα των PES Activists αναπτύσσεται δυναμικά σε όλη την Ευρώπη από το 2007, με ομάδες πολιτών και κινήσεις σε περισσότερες από 150 Ευρωπαϊκές πόλεις. Στην Ελλάδα, που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε σχετική παρουσία, σχηματίστηκαν φέτος με πρωτοβουλία νέων σοσιαλδημοκρατών Ομάδες Πόλης στην Κρήτη, την Αθήνα και τον Πειραιά. Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα φιλοδοξεί να κάνει την πρώτη γνήσια πανευρωπαϊκή εκστρατεία και ο ρόλος των PES Activists είναι καταλυτικός στην καμπάνια του κοινού μας υποψηφίου Μάρτιν Σούλτς και την προώθηση των προοδευτικών αξιών.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου