Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Νέο βιβλίο απο τον Κ. Σημίτη

Ο Σημίτης περιγράφει το δράμα της ελληνικής κρίσης στο νέο του βιβλίο. Θα το παρουσιάσει ο ίδιος στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Νέο βιβλίο με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους»(The European debt crisis) θα κυκλοφορήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους» στις
14 Μαΐου στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Η αγγλική έκδοση βασίζεται στο βιβλίο του Κώστα Σημίτη «Ο εκτροχιασμός», η οποία έχει βελτιωθεί κι εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία που έχουν στο μεταξύ προκύψει κι έχει προσαρμοστεί ώστε να απευθύνεται στο αγγλόφωνο κοινό.
Στο βιβλίο ο πρώην πρωθυπουργός αναλύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους ενώ, παράλληλα, υπογραμμίζει τους λόγους που αυτό συνδέεται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές ενοποίησής της.
Εκφράζει την άποψη ότι το πρόβλημα ήταν και παραμένει η απροθυμία των Ευρωπαϊκών ελίτ να επεξεργαστούν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο πραγματικής σύγκλισης των πιο πλούσιων χωρών της ΕΕ με την περιφέρεια.
Υποστηρίζει επίσης ότι η χρηματοοικονομική πειθαρχία από μόνη της δεν μπορεί να φανεί αποτελεσματική αλλά απαιτείται, παράλληλα, οικονομική διακυβέρνηση και πολιτική ενοποίηση στην κατεύθυνση της αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου