Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Φώτης Κουβέλης στη δευτερολογία στην ΚΕ: Δεν ψάχνω εσωτερικό εχθρό

«Τα κόμματα δεν μπορούν να λειτουργούν με την αλαζονεία των προσωπικών απόψεων » δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ όπου η πλειοψηφία αποφάσισε να μην τεθεί σε ψηφοφορία η παραίτηση του και να συνεχίσει να ηγείται της ΔΗΜΑΡ μέχρι το συνέδριο του
Σεπτεμβρίου. 
Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Φώτη Κουβέλη . Εκτακτο καταστατικό συνέδριο στις 12 - 14 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ.   
Ο ίδιος ζήτησε το έκτακτο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ να γίνει το φθινόπωρο. Αρχικά η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε το έκτακτο  συνέδριο να γίνει τον Ιούλιο αλλά τελικά πήρε νέα απόφαση και το προσδιόρισε για τις 12-14 Σεπτεμβρίου.
Θα είναι συνέδριο ενότητας  και όχι ξεκαθαρίσματος λογιαριασμών δεσμεύθηκε ο κ. Κουβέλης.
Αυτοκριτική, αιχμές και ανοίγματα   
«Δεν έκανε λάθος ο λαός, εμείς κάναμε λάθος» δήλωσε αυτοκριτικά  κ. Φώτης Κουβέλης που είχε επικριθεί εντόνως για τις πρώτες δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που ακούγονταν σαν να επιρρίπτει ευθύνες στους ψηφοφόρους που δεν κατάλαβαν τις πρότεινε η ΔΗΜΑΡ.  
Αποδέχθηκε επίσης ως πλημμέλημα κι όχι ως επιλογή την απουσία συλλογικής λειτουργίας του κόμματος που του χρεώνει η εσωκομματική αντιπολίτευση. 
Ταυτοχρόνως όμως εμφανίστηκε αιχμηρός κατά των απόντων ( Γρηγόρη Ψαριανού και Ανδρέα Παπαδόπουλου) λέγοντας ότι η συλλειτουργία ενός κόμματος δεν εξασφαλίζεται με απειλές αποχώρησης και  διευκρίνισε ότι εκείνος δεν επέλεξε να αναζητήσει εσωτερικό εχθρό ως αιτία για το αρνητικό αποτέλεσμα. 
 «Οταν έχεις 1,2% δεν έχει καμία σημασία. Η αναζήτηση εσωτερικού εχθρού λειτουργεί αποπροσανατολιστικά» είπε
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαβεβαίωσε πως ο στόχος του δεν είναι να πάρει το κόμμα από το χέρι και να το οδηγήσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Κεντροαριστερά και ότι οι όποιες συνεργασίες της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να γίνουν από θέση αυτονομίας του κόμματος.
Ο κ.Κουβέλης εκτίμησε ότι «όσοι χτυπάνε τη ΔΗΜΑΡ το κάνουν γιατί τους ενδιαφέρουν οι 13 βουλευτές της.» και ότι το 1,2% που έλαβε η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του κόμματος στην κοινωνία.
Φάνηκε επίσης αισιόδοξος ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να ανακάμψει, αρκεί να αντιμετωπίσει την παθολογία του κόμματος και της ασάφεια της πολιτικής του.
«Δεν νοιάζει η υπόθεση της προεδρίας της Δημοκρατίας» είπε και απέδωσε τη συνεχιζόμενη συζήτηση σε εκείνους που «τους  νοιάζει η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ, το τι θα κάνουν οι 13 βουλευτές της». 
 Στη συζήτηση που προηγήθηκε υπήρξε και ένταση και υψηλοί τόνοι καθώς στελέχη ζήτησαν εξηγήσεις από την ηγετική ομάδα για τους λόγους που η ΔΗΜΑΡ οδηγήθηκε στην εκλογική καθίζηση. Ενω τα πνεύματα οξύνθηκαν στο τέλος της συνεδρίασης κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών. Αιτία και ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας και ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου.
Επίσης ο Φώτης Κουβέλης πρότεινε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στο τέλος Ιουνίου, για να διευθετηθεί το ζήτημα με τις παραιτήσεις των 6 μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής είτε με εκλογή αντικαταστατών τους είτε με εκλογή νέου οργάνου συνολικά.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου