Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΝΕΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ''ΠΑΙΚΤΕΣ'' ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Μεγάλα funds των αναδυόμενων αγορών ενεργητικού πάνω από 20 δισ. ευρώ παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των ελληνικών εταιρειών,  αλλά και fund managers συμμετείχαν στα λεγόμενα one to one με στελέχη ελληνικών εισηγμένων στη Νέα Υόρκη, δείχνοντας ότι το ενδιαφέρον για τους ελληνικούς τίτλους παραμένει αμείωτο.

Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τα επενδυτικά κεφάλαια
: Κατά πρώτον ότι παρόντα είναι επενδυτικά σχήματα από το Σαν Φρανσίσκο και την Καλιφόρνια που δεν έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν, είναι διατεθειμένα να λάβουν περισσότερα ρίσκα για τις ελληνικές εταιρείες. Για ορισμένους βέβαια το γεγονός ότι η αγορά έχει καταγράψει μια σημαντική απόδοση την τελευταία διετία, αποτελεί, αν όχι αντικίνητρο, ένα κριτήριο που οδηγεί σε επιφυλακτική στάση, απέναντι στις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις. Κατά συνέπεια, ορισμένοι fund managers γίνονται πιο απαιτητικοί στο να ερευνήσουν και να καταλήξουν σε αποφάσεις για εταιρείες που παρουσιάζουν ουσιώδεις προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης για την άνοδο των μετοχών τους.

Στην πρώτη γραμμή αυτών βρίσκεται ο όμιλος Μυτιληναίου - Μέτκα, η κεφαλαιοποίηση του οποίου εκτιμάται ότι θα ευνοηθεί τα μέγιστα από την διευθέτηση των ζητημάτων του κόστους του αλουμινίου, καθώς και την ανάκαμψη της ζήτησης για την πορεία του μετάλλου την προσεχή τριετία. Ο όμιλος εντάσσεται στον ενεργειακό κλάδο που θεωρείται, μαζί με τον τραπεζικό πιο hot για τους διεθνείς επενδυτές, καθώς αναμένεται να προχωρήσουν και τα σημαντικά βήματα για την απελευθέρωση της αγοράς και τη δραστηριοποίηση των ιδιωτών παραγωγών.

Στο πρώτο πλάνο ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, αυτό που αλλάζει όμως είναι ότι για πρώτη φορά εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τα λεγόμενα small caps με χαρακτηριστικότερους αντιπροσώπους τη Σωληνουργεία Κορίνθου, τα Πλαστικά Θράκης και το Πλαίσιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου