Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Μαλλιοτραβήγματα» Ζωής-Λιάνας στη Βουλή

Μια πρόγευση για το θερμό κλίμα που θα υπάρξει στα θερινά τμήματα της Βουλής πήρε το Κοινοβούλιο κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης. Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιτίθεται στην κυβέρνηση και την ίδια στιγμή να έχει και σφοδρή αντιπαράθεση με την βουλευτή
του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση, αλλά και τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ότι άνοιξε πραξικοπηματικά και χωρίς να έχει ενημερωθεί η αντιπολίτευση το Κοινοβούλιο μια ημέρα πριν την επίσημη έναρξη των θερινών τμημάτων. Εκανε λόγο για εκτροπή που υποβαθμίζει και υποτιμά τους βουλευτές και το θεσμικό τους ρόλο, και επέκρινε την κυβέρνηση ότι πίσω από την μεθόδευση αυτή κρύβεται η κατάθεση τροπολογίας με την οποία δίδεται παράταση στην κατάθεση των πόθεν έσχες.
«Δεν με αρέσουν οι υποκριτικές φανφάρες. Δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε την μαριονέττα κανενός», είπε η κ. Κανέλλη
Η τοποθέτηση της προκάλεσε την αντίδραση της κυρίας Κανέλλη, με αποτέλεσμα  να υπάρξει έντονος διάλογος μεταξύ των δύο βουλευτών.
  • Λιάνα Κανέλλη: «Δεν με αρέσουν οι υποκριτικές φανφάρες. Δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε την μαριονέττα κανενός. Εχω ενημερωθεί από την Παρασκευή για την συνεδρίαση. Δεν συμμετέχουμε σε καμία προδοσία και σε καμία αντισυνταγματική πράξη».
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αντιπαρέρχομαι τις τοποθετήσεις εκείνων που επικροτούν συνδράμοντας την κυβέρνηση. Λυπάμαι που εκπρόσωπος κόμματος της αντιπολίτευση διαρρηγνύει τα ιμάτια της για το πόσο καλά τα έκανε η κυβέρνηση».
  • Λιάνα Κανέλλη: «Εάν έγινε κατανοητό ότι αυτό που είπα στηρίζει την κυβέρνηση τότε απονέμω Οσκαρ διαστρέβλωσης. Αλλωστε και ο Τσίπρας έχει πει ότι φέτος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνουν μπάνια, οπότε μια ημέρα αργότερα μια ημέρα νωρίτερα δεν έχει σημασία».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου δέχθηκε όμως και τα πυρά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου που εξέφρασε την έκπληξη του για τη στάση της συναδέλφου του τονίζοντας ότι η αντίδραση της αφορά θέμα εσωκομματικό διότι «όλοι είχαμε ειδοποιηθεί από την Παρασκευή για την σημερινή συνεδρίαση».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε πάντως στην κριτική της μεμφόμενη την κυβέρνηση ότι ανάλογες μεθοδεύσεις χρησιμοποίησε και για το κλείσιμο της Βουλής προκειμένου να μην συζητηθεί το θέμα Μπαλτάκου, να μην εξεταστούν οι 160 δικογραφίες που έχουν φτάσει στο Κοινοβούλιο, αλλά και να μην υπάρξουν αντιδράσεις για την κατάργηση της διάταξης για τους καταχραστές δημοσίου οι οποίοι στο εξής θα έχουν ευνοικότερη μεταχείριση.
Μετά το τέλος της τοποθέτησης της αποχώρησε, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου