Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ελλη Σταη : Προεκλογικές Ισορροπίες

Αυτός ο ανασχηματισμός θα μείνει στην ιστορία τόσο για όσα προηγήθηκαν – όπως η προαναγγελία του στη διαπασών και η πολυήμερη κυοφορία του –όσο και γι αυτό καθ’ αυτό το αποτέλεσμα του, το όποιο διέψευσε κάθε προσδοκία για αλλαγές ουσίας.
Το εύρος των αλλαγών δεν είναι δείκτης αναβάθμισης της
κυβερνητικής μηχανής. Αντίθετα το νέο σχήμα δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά από τις απαντήσεις που ήθελε να δώσει και σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα και σε ό,τι αφορά την πολιτική. Τα χαρακτηριστικά του είναι οφθαλμοφανή και καθορίζουν και την πορεία του.
Καταρχήν, είναι ανασχηματισμός εσωτερικών διευθετήσεων και συμβιβασμών. Σχεδόν κανένα από τα χαρτοφυλάκια δεν φάνηκε να κρίθηκε με βάση την αποτελεσματικότητα του έργου ή την καταλληλότητα του προσώπου που το ανέλαβε.
Όπως δεν προκύπτει και αξιολόγηση όσων έφυγαν με βάση κριτήρια απόδοσης. Όλα δείχνουν ότι έγιναν για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, να υλοποιηθούν υποσχέσεις και κυρίως να τηρηθούν ισορροπίες.Κατόπιν, είναι οφθαλμοφανώς ανασχηματισμός εκλογικής σκοπιμότητας.
Με απλά λόγια αυτή η κυβέρνηση από τη σύνθεση της μαρτυράει ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.
Η κυβέρνηση πήγε στις Ευρωεκλογές, υποσχόμενη μια πολιτική που δεν μπορεί να εφαρμόσει αφού είναι δεσμευμένη στην επίτευξη συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων και την πραγματοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.Θα περίμενε κανείς να εγκαταλείψει αυτή τη ρητορική μετεκλογικά. Δεν το κάνει και από το είδος της κυβέρνησης που διαμορφώθηκε προκύπτει ότι αυτές οι υποσχέσεις θα συνεχιστούν.
Και επειδή σε αυτή τη φάση και μέχρι να προκύψει ένα είδος νέας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές μας, δείχνουν ανέφικτες. Έτσι είναι εύκολο να διακρίνει κανείς ότι ο στόχος είναι να διαμορφώσουν προεκλογικό κλίμα, που θα εξυπηρετεί τα δυο κυβερνητικά κόμματα.
Με απλά λόγια αυτή η κυβέρνηση από τη σύνθεση της μαρτυράει ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Συνεπώς θα πιθανολογήσουμε ότι ο βίος της δεν θα είναι μακρύς.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου