Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Αλέκος Παπαδόπουλος: Προσκλητήριο για νέο ξεκίνημα

Την ανάγκη για άμεση συγκρότηση μιας ισχυρής πολιτικής δύναμης που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις του μέλλοντος τονίζει ο πρώην υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής»«Όσοι πιστοί προσέλθετε! Όσοι δεν έχουν διάθεση να κατατρύχονται και να σκιαμαχούν μόνο με το ευθυνολόγο γέγονε, κυρίως όσοι διέπονται από διαλεκτική διαύγεια να θέλουν
να συνασπίσουν εαυτούς και να συστοιχηθούν γύρω από έναν ρηξικέλευθο πολιτικό λόγο. Όχι για το τι συνέβη αλλά για το τι δέον γενέσθαι» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος δείχνοντας τη σαφή επιθυμία του για ένα βλέμμα που θα κοιτάει το μέλλον και όχι το παρελθόν.
«Να δούμε κι επιτέλους την αλήθεια: Για την Ελλάδα και τους Έλληνες ο χρόνος έχει προ πολλού εξαντληθεί» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και συνεχίζει: «Ό,τι απομένει και ό,τι αρθρώνεται δεν είναι πλέον παρά παραπαίοντες λόγοι, ως εύγλωττοι καταθλιπτικοί δείκτες εγγενούς ανεπάρκειας ποικίλων «παραγόντων», οι οποίοι, αυτοπεριδινούμενοι, απλώς αναμηρυκάζουν εαυτούς».
«Κάθε προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να προσεγγίσει τις νεότερες γενιές προσκρούει σε μια γρανιτώδη και αδιαπέραστη αδιαφορία» λέει σε άλλο σημείο ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας πως «μόνο με την ενδόρρηξη του συμπαγούς αυτού ηλικιακού φάσματος μπορεί η χώρα να περάσει στη νέα εποχή. Το μέγα χρέος που επωμίζονται οι νεότερες γενιές είναι η επική προσπάθεια της εθνικής αναγέννησης και αναδημιουργίας»
Μιλώντας για το ποιοι θα πρέπει να συμμετάσχουν σ' αυτό το νέο ξεκίνημα ο πρώην υπουργός λέει τα εξής:
«Σε αυτό το μεγάλο εθνικό εγχείρημα οφείλουν να συνδράμουν και όσοι από τον παλαιό πολιτικό κόσμο κουβαλούν ακόμη φορτία εμπιστοσύνης. Αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοί που θα ηγηθούν του νέου αυτού ιστορικού κεφαλαίου».

Το άρθρο καταλήγει με τον κ. Παπαδόπουλο να λέει πως «Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω χρειάζεται ΤΩΡΑ και όχι μετά την αποερείπωση και τη συντριβή της χώρας να λάβει σάρκα και όραμα, με την άμεση συγκρότηση μιας ισχυρής πολιτικής δύναμης που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις του μέλλοντος και θα διεκδικήσει να αναλάβει, χωρίς χρονοτριβές και υπεκφυγές την πολιτική ευθύνη. Είμαι αισιόδοξος πλέον γιατί τα αδιέξοδα είναι «προ των πυλών».


Άρθρο στο Βήμα της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου