Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Κινητικότητα στην Κεντροαριστερά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ανεξάρτητου Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα το Ελληνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σπύρος Λυκούδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Πέτρος Δούκας που ήταν και οι βασικοί ομιλητές. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε
ο Βασίλης Οικονόμους εάν θα προχωρήσει σε συγκρότηση κίνησης με τον κ. Δούκα απάντησε: «Πώς να σκεφτώ την συγκρότηση κίνησης με τον κ. Δούκα όταν δίπλα μου κάθεται ο Σπύρος Λυκούδης».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, φορείς της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας καθώς και πολλοί ακαδημαϊκοί.
Ο κ. Οικονόμου σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει την συγκρότηση πολιτικής κίνησης με σκοπό να συμμετάσχεις στον διάλογο για την Κεντροαριστερά
Σημαντικές ήταν οι παρουσίες πολιτικών προσώπων όπως του ανεξάρτητου Βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού, του πρ. Υπουργού Λουκά Αποστολίδη, των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Τόνιας Αντωνίου και Κυριάκου Πιερρακάκη, του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μιχάλη Κατρίνη, του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, του μέλους της ΚΕ ΠΑΣΟΚ Χρήστου Δρούζια, του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Μυρσίνης Λιοναράκη, του εκπροσώπου της κίνησης των 58 Σταύρου Λιβαδά, και του εκπροσώπου των Οικολόγων Κώστα Διάκου.
Ο κ. Οικονόμου σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει την συγκρότηση πολιτικής κίνησης με σκοπό να συμμετάσχει στον διάλογο για την Κεντροαριστερά. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Σπύρο Λυκούδη αλλά και τον Γρηγόρη Ψαριανό καθώς και την Νίκη Φούντα με τους οποίους συντονίζουν τις κινήσεις τους. Τόσο ο κ. Οικονόμου όσο και ο κ. Ψαριανός έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.
Μετά την διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την ΔΗΜΑΡ, τόσο ο βουλευτής της Β' Αθήνας μαζί με τον Σπύρο Λυκούδη, την Νίκη Φούντα, τον Θ. Ψύρρα, αλλά και τον Βασίλη Οικονόμου βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία. Εξάλλου ο κ. Λυκούδης που έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχει στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, έχει αποσαφηνίσει μέσω ανακοινώσεων της μεταρρυθμιστικής τάσης της ΔΗΜΑΡ της οποίας ηγείται, ότι θα ψηφίσει συγκεκριμένα νομοσχέδια στην βουλή διαχωρίζοντας και επίσημα την θέση του από την ηγεσία του κόμματος.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου