Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο Μηλιός βλέπει λύση αλά Αργεντινή

Λύση δια της.... χρεοκοπίας (κάτι σαν την αναγέννηση του φοίνικα μέσα από τις στάχτες του) βλέπει ο υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, αφού αντιμετωπίζει ως χώρες πρότυπο, την Ισλανδία (που χρεοκόπησε) και την Αργεντινή (που είναι και πάλι μέσα στη δίνη των
οικονομικών της προβλημάτων).
Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η λατινοαμερικανική αυτή χώρα, (στον ΒΗΜΑ FM) επικαλέστηκε το προηγούμενο παράδειγμα της Ισλανδίας: «Βεβαίως μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τα μεγάλα τραπεζικά συστήματα. Η Ισλανδία το έδειξε. Θυμίζω ότι όταν η Ισλανδία φέρθηκε με το συγκεκριμένο τρόπο που φέρθηκε, δηλαδή υπέρ του συμφέροντος της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι των funds, απέναντι σε συμφέροντα Βρετανικά και Ολλανδικά, τότε Βρετανία και Ολλανδία την έβαλαν σε ρήτρα τρομοκρατίας, και όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι. Όλα τα ιστορικά παραδείγματα -συμπέρανε το πολιτικό στέλεχος και καθηγητής Οικονομικών- νομίζω πως δείχνουν ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα όταν στηριχτείς στο λαό και έχεις και την κρατική εξουσία, δηλαδή την κυβέρνηση».
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή κατάσταση της Αργεντινής, υπογράμμισε τη σημασία του γεγονότος ότι το 93% των δανειστών έχει συμφωνήσει με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας. «Παρότι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή, περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον. Οι εξελίξεις δεν προδιαγράφονται αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο Γ. Μηλιός.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου