Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Βενιζέλος στην έκθεση του Ιδρύματος Παπανδρέου

Ποτέ άλλοτε τα «γενέθλια» του ΠΑΣΟΚ στις αρχές Σεπτέμβρη δεν συγκέντρωναν τα φώτα της δημοσιότητας, όσο φέτος. Ο εορτασμός της επετείου για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του κινήματος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά θα γίνει «σε δόσεις» εξαιτίας της δεδομένης δυσανεξίας στις σχέσεις Παπανδρέου- Βενιζέλου. Ωστόσο αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μία κίνηση ματ,
έκανε τον αιφνιδιασμό και τελικά όπως έγινε γνωστό θα παραβρεθεί τη Δευτέρα, στα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικού υλικού με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή»και μάλιστα θα απευθύνει και χαιρετισμό.
Το αίτημά του να παραστεί έγινε δεκτό από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που ως τότε σχεδίαζε να μιλήσει μόνο εκείνος, προλογίζοντας την έκθεση και αναφερόμενος στα μηνύματά της διαχρονικά, από τους αγώνες του λαού, ως τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 40 χρόνια.
Όσοι είναι πάντως κοντά στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου διαμηνύουν ότι ανάλογη πρόταση, να απευθύνει -εφόσον το θέλει- χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, θα γίνει και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Σε καμία περίπτωση, άλλωστε, δεν θα ήθελαν να περάσει το μήνυμα του αποκλεισμού του πρώην πρωθυπουργού, από την στιγμή που ο ομιλητής δεν είναι πια ένας. Τώρα όλοι αναμένουν τις ομιλίες του πρώην και του νύν σε μία ατμόσφαιρα, όπου ο ηλεκτρισμός θα περισσεύει. Άλλωστε με τις εκλογές να παραμονεύουν το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά πως θα πρέπει να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και σε καμία περίπτωση να μην βγει προς τα έξω εικόνα διχασμού. Προς τα παρόν λοιπόν οι όποιες διαφωνίες, μπάινουν στο συρτάρι….

2 σχόλια:

  1. το πασοκ πρεπει να αλλαξει αρχηγο.ουτε βενιζελος ουτε παπανδρεου.εμεις παντα πασοκ. αλλα και νεος αρχηγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι πρεπει.ολοι μαζι.ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή