Αναβάθμισε την Ελλάδα όπως αναμενόταν αργά το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησηςMoody's.
Ο οίκος, αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά δύο κατά δύο βαθμίδες, από Caa3 σε Caa1.
Ο  Moody’s που διατήρησε «σταθερές» τις προοπτικές της οικονομίας αποδίδει την κίνηση αυτή στη «σημαντική βελτίωση
της δημοσιονομικής θέσης» της χώρας, ενώ εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος κοντά στο 1,6% του ΑΕΠ φέτος. 
Ταυτόχρονα, ο οίκος επισημαίνει ότι το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα βελτιώθηκε ενώ οι προοπτικές ανάκαμψης πληθαίνουν. Παρότι η ύφεση συνεχίστηκε, ήταν μικρότερη του αναμενόμενου τονίζει ο οίκος και  κάνει αναφορά στα στοιχεία της εγχώριας κατανάλωσης που παρουσιάζουν θετικά πρόσημα.
Αναφορά γίνεται στις δομικές μεταρρυθμίσεις με τον Moody's να σημειώνει πως παρότι έχουν ανάμεικτα προς το παρόν αποτελέσματα, η κυβέρνηση σημείωσε προόδους στις αλλαγές στα εργασιακά αλλά και στην απελευθέρωση συγκεκριμένων αγορών. 
Μάλιστα ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 0,4% το 2014 και 1,2% το 2015.
Τέλος, ο οίκος επικαλείται το μειωμένο επιτοκιακό κόστος του χρέους για τον προϋπολογισμό και αντιστοίχως την επέκταση της ωρίμανσης του, που ενισχύουν τις δημοσιονομικές δυνατότητες και μειώνουν τους χρηματοδοτικούς κινδύνους.
Ο οίκος είχε προχωρήσει για τελευταία φορά σε αναβάθμιση της χώρας στα τέλη Νοεμβρίου του 2013, τοποθετώντας την αξιολόγηση σε «Caa3» από «C» και την προοπτική σε «σταθερή». Αντίθετα, δεν είχε εκδώσει αξιολόγηση για την Ελλάδα στις αρχές Απριλίου, όπως αναμένονταν.