Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ελλη Σταη : Παιχνίδια με τις καταθέσεις

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με όσα είπε και ξείπε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης για τις καταθέσεις του- ακόμη κι αν πρόκειται για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος.
Αν η ΝΔ σκοπεύει να πάει στις επόμενες εκλογές με τέτοια συνθήματα τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα στην
πολιτική ζωή 
Θα μου πείτε δεν βλάπτουν το τραπεζικό σύστημα και δεν δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα ή δεν δημιουργούν ανησυχία όσα λέει ένας πολιτικός στην κοινή γνώμη; Όχι από μόνα τους .
Το πρόβλημα δημιουργείται από τις αντιδράσεις με τις οποίες τον πλαισίωσαν πολλά στελέχη της ΝΔ, της κυβερνητικής και της κομματικής εκπροσώπου μη εξαιρουμένων. Χωρίς τη δική τους, άμεση ή έμμεση, κάλυψη αυτά που είπε ο Γεωργιάδης θα ήταν ανάμεσα στα συνήθη έπεα πτερόεντα, που λένε αρκετοί πολιτικοί για να προκαλείται θόρυβος.
Αυτή η κάλυψη και ταύτιση απόψεων οδηγεί σε ερωτήματα πραγματικά ανησυχητικά. Αν η ΝΔ σκοπεύει να πάει στις επόμενες εκλογές με τέτοια συνθήματα – κι έβαλαν απλώς τον κ. Γεωργιάδη να ρίξει μια τροχιοδεικτική βολή- τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα στην πολιτική ζωή της χώρας.
Οι εμπρηστικές συμπεριφορές, οι κραυγές κι οι ακραίες καταγγελίες δεν ωφέλησαν ποτέ καμία δημοκρατική χώρα. Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουμε στην προδικτατορική ΕΡΕ, που πολιτευόταν με το σύνθημα «αυτή η δραχμή είναι δική σου, μην αφήσεις τον Παπανδρέου να σου την πάρει». Δεν συμφέρει ούτε τη ΝΔ σήμερα. Άλλωστε στο παρελθόν, μετά από αυτό το σύνθημα, η τότε Ένωση Κέντρου κέρδισε τις εκλογές με 53%.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διατήρηση του πολιτικού κλίματος σε πλαίσια έντιμης αντιπαράθεσης είναι υποχρέωση των κομμάτων. Και πριν από όλα είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Οπότε καλό είναι να σταματήσει η ίδια η ΝΔ αυτή τη συζήτηση, που εξελίσσεται εκτός των άλλων και σε βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά αφού μιλάμε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο εύλογα κατήγγειλε τις κινδυνολογίες για τις καταθέσεις, θα πρέπει να πούμε ότι κάποια από τα στελέχη του μάλλον δεν έχουν αίσθηση σε ποια χώρα ζουν και πολιτεύονται.
Γιατί από ορισμένους ακούστηκαν απίστευτα πράγματα σε βάρος όσων έχουν καταθέσεις εκτός της χώρας, χωρίς καμία διάκριση. Όσο ακραίοι υπήρξαν οι κυβερνητικοί στο θέμα των καταθέσεων στο εσωτερικό, τόσο ακραίοι κι ανιστόρητοι υπήρξαν και κάποιοι που καταγγέλλουν γενικώς όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Με αυτή τη ρητορική παίζουν και αυτοί με τις καταθέσεις, από άλλη σκοπιά.
 Καλύτερα όσοι έχουν τέτοιες εξάψεις να συμμετέχουν σε marathon run, το αποτέλεσμα είναι πιο υγιεινό
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει σε όλους ότι ζούμε σε ελεύθερη οικονομία και η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η κυκλοφορία χρήματος είναι ελεύθερη. Συνεπώς ο καθένας έχει δικαίωμα να διακινεί τα χρήματα του, εφόσον είναι νόμιμα και φορολογημένα, όπως κρίνει.
Αυτό το παιχνίδι με τις τράπεζες και τις καταθέσεις που είτε οδηγεί σε bank run είτε οδηγεί σε καταγγελίες περί εθνικής μειοδοσίας πολιτών, οι οποίοι διακινούν ελεύθερα τα νόμιμα χρήματά τους, είναι ένα παιχνίδι και απολύτως επικίνδυνο και απολύτως πολιτικά ευτελές. Καλύτερα όσοι έχουν τέτοιες εξάψεις να συμμετέχουν σε marathon run, το αποτέλεσμα είναι πιο υγιεινό.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου