Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Βούτσης: "Αλλη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, άλλη του Γλέζου για το μπόνους"

Την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του εκλογικού νόμου βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής του ομάδας Νίκος Βούτσης, στη σκιά ασφαλώς όσων είπε τα τελευταία 24ωρα για το ίδιο θέμα ο Μανώλης Γλέζος.
Απλή αναλογική τώρα -και άρα, κατάργηση του bonus των 50
εδρών- αλλά με ταυτόχρονη πολιτική δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων που θα την ψηφίσουν, ότι θα συμπεριληφθεί στην επόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση ως πάγιο εκλογικό σύστημα, είναι το «δόγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα.
«Θα το κάναμε ακόμη και αν είμασταν δεκαπέντε μονάδες μπροστά (στις εκλογές)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μια θέση που όντως δεν είναι νέα στην Κουμουνδούρου.
Μάλιστα ο Ν. Βούτσης βρήκε την ευκαιρία, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, να πει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να λύσει το θέμα αυτό άμεσα. Από την άλλη όμως, υπάρχουν και οι απόψεις του Μανώλη Γλέζου -και δεν είναι η πρώτη φορά που τις διατυπώνει, ίδιες και απαράλλακτες- για τις οποίες όμως επίσης είχε να κάνει ένα σχόλιο ο Ν. Βούτσης: «Δεν είναι η επίσημη θέση μας και το γνωρίζει ο κ. Γλέζος».
Φωτογραφία: PHASMA / Γ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου