Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ιταλία: Σταθερή πρώτια για το κόμμα Ρέντσι

Σταθερά πρώτο και με μεγάλη διαφορά παραμένει το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών, όπως προκύπτει από δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Ixè που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού
Rai Tre.
Το βασικό κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει το 39% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών πολιτών, ενώ, ως δεύτερη πολιτική δύναμη, με μεγάλη διαφορά, ακολουθεί το Κίνημα «Πέντε Αστέρια» του Μπέπε Γκρίλο, το οποίο «πείθει» το 20% των ερωτηθέντων.
Η «Forza Italia» του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 15,1%, ενώ άνοδο παρουσιάζει η ξενοφοβική δεξιά Λέγκα του Βορρά, η οποία εξασφαλίζει το 8,4% της πρόθεσης ψήφου.
Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα, το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της ιταλικής εθνικιστικής Δεξιάς επιλέγεται από το 3,3% του στατιστικού δείγματος, η «Νέα Κεντροδεξιά» του Αντζελίνο Αλφάνο από το 2,6%, ενώ το κεντρώο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Udc από το 2%.
Στις δυνάμεις της Αριστεράς, το κόμμα «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» κερδίζει το 3% της πρόθεσης ψήφου, η Κομμουνιστική Επανίδρυση το 1,8% και, τέλος, οι Πράσινοι, το 1,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου