Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι είναι οι Μεταρρυθμιστές της κίνησης Λυκούδη

Μετά την παρουσία της Κίνησης των Μεταρρυθμιστών από τον Σπύρο Λυκούδη έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ επαφών και συναντήσεων από τον ανεξάρτητο βουλευτή με διπλό στόχο: την επιτυχημένη προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς όπου θα
καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου ενώ από την άλλη είναι η οργανωτική συγκρότηση των «Μεταρρυθμιστών». Παρά την… μικρή παρουσία βουλευτών στην εκδήλωση όπου ανακοινώθηκε από τον Σπύρο Λυκούδη η ίδρυση της κίνησης στο πλευρό του στελέχους της ανανεωτικής αριστεράς τάσσονται ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Οικονόμου αλλά και ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος μετά από το έντονο φλερτ με το Ποτάμι φαίνεται ότι δεν θα του είναι εύκολο να αφήσει μόνο στο εγχείρημα τον Σπύρο Λυκούδη τουλάχιστον μέχρι τις επερχόμενες εκλογές όπου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την συμμετοχή του κόμματος των Μεταρρυθμιστών ως αυτόνομου πολιτικού σχηματισμού.
Στην ηγετική ομάδα των μεταρρυθμιστών φαίνεται ότι συμμετέχουν οι πρώην υπουργοί και πανεπιστημιακοί καθηγητές Αντώνης Μανιτάκης και Θ. Παπαθεοδώρου καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚΧρήστος Αηδόνης, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την συνεργασία του με τον Σπύρο Λυκούδη. Ο Βασίλης Οικονόμου με την κίνηση που έχει ιδρύσει, τον Δημοκρατικό Συναγερμό, έχει ξεκινήσει συζητήσεις και με το κόμμα του πρώην Γερμανού ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη το οποίο κατήλθε στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως τα μηνύματα για τον Σπύρο Λυκούδη και την κίνηση των μεταρρυθμιστών είναι θετικά αφού σύμφωνα με πληροφορίες του The Toc.gr υπάρχουν μετρήσεις που δίνουν στην πρωτοβουλία Λυκούδη μέχρι και 2,4% λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη όπου ο Σπύρος Λυκούδης ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου πολιτικού χώρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΡ μετριέται κάτω ή οριακά κοντά στο 1%. 
Φωτογραφία: Eurokinissi / Αλέξανδρος Ζωντανός
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου