Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

O Π. Καψής αναρωτιέται από που προκύπτει η εχθρότητα του Θεοδωράκη προς το ΠΑΣΟΚ

Στην «παράδοξη» άρνηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το μέλλον της χώρας, αναφέρεται με άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Καψής.
Ο κ. Καψής επιχειρεί να απαντήσει στην στάση του Στάση
Θεοδωράκη που επέλεξε, ωστόσο,  να συναντήσει τόσο τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «μικρομεγαλισμό», ενώ σημειώνει ότι η «συμμαχία» ΠΑΣΟΚ- Ποταμιού ενδέχεται να αναχαιτούσε την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής, ως τρίτης δύναμης.
Διαβάστε το  άρθρο του Παντελή Καψή που φέρει το τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι»:
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι μια δευτερεύουσα σύγκρουση στις εκλογές θα είναι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για την εκπροσώπηση του μεσαίου χώρου. Φυσικά δεν χρειαζόταν να είναι έτσι. Αν τα δύο κόμματα μπορούσαν να συνεργαστούν, τότε θα διεκδικούσαν αν όχι ισότιμη θέση με τον «μικρό δικομματισμό», πάντως τη δυνατότητα να παρέμβουν καθοριστικά -και σωτήρια για τη χώρα- στις μετεκλογικές εξελίξεις. Θα απέκλειαν ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να αναδειχθεί τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή.
Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προσφέρει σε αυτήν τη συνεργασία την κυβερνητική πείρα που τόση ανάγκη έχουν στο Ποτάμι, με αντίδωρο τη ριζική ανανέωση προσώπων που τόση ανάγκη έχει το ΠΑΣΟΚ. Στοιχειώδες. Παρ” όλα αυτά φαίνεται ότι τα δύο κόμματα δεν θα μπορέσουν να συνεννοηθούν και θα κατέβουν χωριστά.
Απαγορευτικός παράγοντας η άρνηση του κ. Θεοδωράκη να συνομιλήσει με τον κ. Βενιζέλο. Αρνηση παράδοξη, δεδομένου ότι δεν είχε πρόβλημα να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα. Η πρωτοβουλία αυτή του αρχηγού του Ποταμιού, βέβαια, απέτυχε. Επειδή ο κ. Σαμαράς δεν τον δέχτηκε αλλά και επειδή ο κ. Τσίπρας τον ενέταξε -και έπρεπε να το περιμένει- στην κατηγορία ΑΝΕΛ και δορυφόροι. Οι του Ποταμιού ωστόσο παρηγορούνται -ως ένδειξη τσαμπουκά- για το ότι ο κ. Θεοδωράκης είπε το τελικό «όχι» στον κ. Τσίπρα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο μικρομεγαλισμός του Ποταμιού δεν απέδωσε.
Από πού όμως προκύπτει αυτή η εχθρότητα προς το ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει μια «πολιτική» δικαιολογία: ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «τοξικό». Πίσω από αυτήν όμως κρύβονται ορισμένες άκρως ανησυχητικές αντιλήψεις που προκύπτουν από τις ίδιες τις παρεμβάσεις στελεχών και φίλων του Ποταμιού. Πρόσφατα, για παράδειγμα, ένα εκ των μελών της φερόμενης ως σκιώδους κυβέρνησης του κ. Θεοδωράκη ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ένα άρθρο για την «πασοκοκρατία».
Στο κείμενο αντιμετωπίζονται περίπου ως φορείς λοιμώδους ασθένειας όλοι όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ από τη μεταπολίτευση έως σήμερα – πάντα φυσικά για ίδιον όφελος, αλίμονο αν οι αντίπαλοι είναι και ιδεολόγοι. Μάλιστα την ασθένεια την κόλλησαν και άλλα κόμματα, για τη συμπεριφορά των οποίων έχει βέβαια ευθύνη -ποιος άλλος;- το ΠΑΣΟΚ. Ενας φασίζων ελιτισμός πολύ κοντά στη ναζιστική αντίληψη περί «αντικειμενικής ευθύνης» που επίσημα διατύπωσε το Ποτάμι στην αρχή της εμφάνισής του. Το ότι το στέλεχος που ανέβασε το άρθρο συζητούσε προεκλογικά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι μια μικρή παρωνυχίδα υποκρισίας.
Δεν μπορεί να κατηγορηθεί για υποκρισία άλλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ -μεταγραφή εν αναμονή αυτός- που έγραψε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σε αυτήν τη φάση αφήνουμε το ΠΑΣΟΚ να κάνει τη βρώμικη δουλειά στην κυβέρνηση για να μείνουμε εμείς άσπιλοι και αμόλυντοι. Αυτό και αν είναι… «πασοκοκρατία».
πηγή: EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου