Την αυξητική τάση των τελευταίων ετών διατήρησαν οι ελληνικές
εξαγωγές ελαιολάδου στην Ιαπωνία το επτάμηνο του 2014, όπως προκύπτει
από έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της
ελληνικής πρεσβείας στο Τόκιο.Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο της κατανάλωσης ελαιολάδου στην Ιαπωνία είναι
εισαγόμενο με μηδενικό εισαγωγικό δασμό.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στο ανωτέρω έγγραφο, το ύψος των ελληνικών εξαγωγών παρθένου ελαιολάδου (δασμ. κλάση 15.09.10), κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2014, ανήλθε σε 2,28 εκατ. ευρώ έναντι 2,06 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα διατηρείται στην 4η θέση των χωρών - προμηθευτών της ιαπωνικής αγοράς. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία.
Τα τελευταία χρόνια, η ιαπωνική αγορά ελαιολάδου αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, που έφτασε το +60,2% το 2013 και το +14,2% το 2012, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές αυξάνονται μεν αλλά με βραδύτερο ρυθμό, +43,4% το 2013 και +4,5% το 2012.
Μόνο κατά το τρέχον διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2014, ο ρυθμός ανόδου των εξαγωγών μας (+10,6) κινείται όπως συνολικά η αγορά (+10,7%).
thestival
εισαγόμενο με μηδενικό εισαγωγικό δασμό.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στο ανωτέρω έγγραφο, το ύψος των ελληνικών εξαγωγών παρθένου ελαιολάδου (δασμ. κλάση 15.09.10), κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2014, ανήλθε σε 2,28 εκατ. ευρώ έναντι 2,06 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα διατηρείται στην 4η θέση των χωρών - προμηθευτών της ιαπωνικής αγοράς. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία.
Τα τελευταία χρόνια, η ιαπωνική αγορά ελαιολάδου αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, που έφτασε το +60,2% το 2013 και το +14,2% το 2012, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές αυξάνονται μεν αλλά με βραδύτερο ρυθμό, +43,4% το 2013 και +4,5% το 2012.
Μόνο κατά το τρέχον διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2014, ο ρυθμός ανόδου των εξαγωγών μας (+10,6) κινείται όπως συνολικά η αγορά (+10,7%).
thestival
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου