Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η Διαμαντοπούλου στη Βουλή μέσω...Λυκούδη

Η χθεσινή κατάθεση ερώτησης για το θέμα του χρέους από τους ανεξάρτητους βουλευτές Σπ. Λυκούδη, Β. Οικονόμου Χρ. Αηδόνη, Γρ. Ψαριανού και Π. Τατσόπουλο έκρυβε μία έκπληξη: παρουσίαζε στο κοινοβούλιο την πρόταση για την διαπραγμάτευση του χρέους που περιλαμβάνεται σε μελέτη του «Δικτύου» της Άννας
Διαμαντοπούλου.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ερώτηση που απευθύνεται στην κυβέρνηση εάν θα αξιοποιηθεί η μελέτη του Δικτύου η οποία «παρουσιάζει αναλυτικά τα κοινά σημεία που προκύπτουν από τη συγκριτική παράθεση των προτάσεων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υφίστανται κοινές αποχρώσεις και διαπιστώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μία κοινή εθνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το ελληνικό χρέος», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Με την συγκεκριμένη παρέμβαση η πρώην υπουργός επανέρχεται δυναμικά στα κοινοβουλευτικά δρώμενα μέσω του …Σπύρου Λυκούδη και των υπολοίπων τεσσάρων βουλευτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Δίκτυο της κ. Διαμαντοπούλου δείχνει ενδιαφέρον για την κίνηση των Μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη. Πριν από λίγες ημέρες, όπως είχε δημοσιεύσει το TheTOC, η κ. Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με τον βουλευτή Β.Οικονόμου με τον οποίο διατηρεί οικογενειακές σχέσεις, αφού έχει βαφτίσει τον ένα από τους δύο γιούς του. Η συζήτησης περιελάμβανε την προοπτική συνεργασίας του Δικτύου με την κίνηση του Σπύρου Λυκούδη στην οποία συμμετέχει και ο Β. Οικονόμου με την πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συνδέσμου. Μεταξύ της κ. Διαμαντοπούλου και της πρωτοβουλίας του Σπύρου Λυκούδη υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και διαφάνηκε ότι ανοίγει ένας δρόμος συνεργασίας μετά την παρουσίαση της ερώτησης για το χρέος.
Εξάλλου η πρόταση του Δικτύου κινείται στο πλαίσιο της άποψης που έχει υπερασπιστεί ο Σπύρος Λυκούδης για εθνική συνεννόηση σε σημαντικά θέματα που αφορούν την έξοδο της χώρας από την κρίση. Μετά και την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης από τον Σπύρο Λυκούδη και τους τέσσερις βουλευτές εντείνονται τα σενάρια που θέλουν την δημιουργία κόμματος από τον πρώην γραμματέα της ΔΗΜΑΡ στο οποίο θα συμμετέχουν τόσο η κ. Διαμαντοπούλου, όσο και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στον εκσυγχρονιστικό χώρο, όπως για παράδειγμα ο Γ. Φλωρίδης. Σε κάθε περίπτωση πάντως κύκλοι των Μεταρρυθμιστών αποκλείουν το σενάριο για συγχώνευση ή προσχώρηση της Κίνησης στο «Ποτάμι» λόγω της παρουσίας του Π.Τατσόπουλου στην πρωτοβουλία των 5 βουλευτών.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου