Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με Σταθάκη και Κοντονή

Δεν περνά και τις ευτυχέστερες ώρες της τελευταία η Κουμουνδούρου, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βουλευτών, που εξέφρασαν προσωπικές απόψεις εκτός... γραμμής, επιτείνοντας το επικοινωνιακό αλαλούμ.
Βέβαια το φαινόμενο της Βαβέλ είχε ξεκινήσει από χθες -όπως είχε
γράψει το theTOC.gr.- με αντικείμενο αν η Κουμουνδούρου ήθελε πράγματι συνάντηση με την κυβέρνηση ή όχι. Σήμερα, το αντικείμενο της... διένεξης άλλαξε, καθώς ο χρόνος των εκλογών και της Προεδρικής εκλογής έγιναν λόγος να διασταυρώσουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα ξίφη τους.
Το πρώτο ...χτύπημα προήλθε από τον Γιώργο Σταθάκη που έκανε λόγο για κάλπες την άνοιξη και εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, ενώ λίγο μετά ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής συναινούσε, και αυτός, στην εκλογή ΠτΔ τώρα -άρα υπό τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς- «αρκεί το Φεβρουάριο να πάμε στις εκλογές».
Και η Κουμουνδούρου που έδειξε να αιφνιδιάζεται από τη δήλωση Σταθάκη, αμέσως μόλις έβγαλε αναστεναγμό ανακούφισης από την εν μέρει διορθωτική δήλωση του βουλευτή Χανίων -είχαν προηγηθεί φυσικά παρασκηνιακές συνεννοήσεις- έφθασε η ...είδηση για όσα είπε ο Στ. Κοντονής.
Μετά και το δεύτερο χτύπημα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμοιαζε με... ζαλισμένο μποξέρ, ζητώντας και από το δεύτερο βουλευτή να προβεί σε διορθωτικό σχόλιο.
Μέσα σε αυτό το ταραγμένο σκηνικό, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, με τη θέση, «εκλογές χθες», έμοιαζε με... λίμπερο, που μάζευε τα ...ασυμμάζευτα, ενώ στην ίδια γραμμή με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης: αυτός με το βλέμμα εμφανώς στον Γιώργο Σταθάκη, επέμεινε, «μία είναι η λύση: να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση, εδώ και τώρα εκλογές, καμία συναίνεση για εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή».
Τούτων δοθέντων, το αίτημα για πιο σφικτό πολιτικό -επικοινωνιακό κέντρο επανέρχεται, για, όπως έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «αν συμβαίνουν αυτά τώρα που είμαστε αντιπολίτευση, τι θα γίνει όταν γίνουμε κυβέρνηση»;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου