Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Δούρου: Δεν επιδιώκω να γίνω δελφίνος του Αλέξη

Για τα σενάρια που την θέλουν να κατέχει τη θέση του δελφίνου στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, μεταξύ άλλων, η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο». Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μεταξύ της ίδιας και του Αλέξη Τσίπρα κανένα είδους
ανταγωνισμός και όιτ δεν επιδιώκει να είναι δελφίνος ή ανταγωνιστής του.
Ειδικότερα, είπε χαρακτηριστικά:
Γνωριστήκαμε ακριβώς στη φάση της δημιουργίας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Αυτή ήταν μια εμπειρία που μας διαμόρφωσε και που αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη στις σημερινές συνθήκες. Το λέω αυτό με την έννοια του ότι δεν υπάρχει μεταξύ μας κανενός είδους ανταγωνισμός. Δεν επιδιώκω να είμαι δελφίνος ή ανταγωνιστής του, όπως συχνά περιγράφουν συνάδελφοί σας, ακολουθώντας κλισέ και αναπαράγοντας έναν τρόπο λειτουργίας των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας.
Για να σας δώσω να καταλάβετε, είμαστε και οι δύο περήφανοι ο ένας για τις επιτυχίες του άλλου. Χαιρόμαστε, γιατί αυτές οι επιτυχίες αποτελούν κοινή προσφορά στη συλλογική μας προσπάθεια. Η Αριστερά δεν λειτουργεί σαν επιχείρηση όπου τα στελέχη επιδιώκουν την προσωπική ανέλιξη και στενοχωριούνται όταν άλλα στελέχη πηγαίνουν μπροστά. Εμείς δεν αισθανόμαστε «μειωμένοι»,όταν ο άλλος κερδίζει εκλογές. Όταν ο Αλέξης Τσίπραςσε λίγο καιρό κερδίσει τις εκλογές, εγώ θα μοιράζομαι με τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και με εκατοντάδες στελέχη, καθώς και με χιλιάδες μέλη, τη μοναδική αυτή στιγμή. Όπως το βράδυ της δεύτερης Κυριακής, που η «Δύναμη Ζωής» έκανε τη μεγάλη ανατροπή, ο Τσίπρας ήταν περήφανος για εμάς. Και αυτή η περηφάνια για την κοινή επιτυχία, στον κοινό αγώνα, είναι ακριβώς το χαρακτηριστικό που μας ξεχωρίζει, που ξεχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά από τα κόμματα-επιχειρήσεις, τα κόμματα των επαγγελματιών δελφίνων, των επαγγελματιών πολιτικών, με τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις προσωπικές καριέρες και στρατηγικές.

action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου