Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ – Εξαιρετικά κρίσιμη, κρίνεται, η περίοδος μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου

Έντονη και πολυεπίπεδη συζήτηση για το πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στην σημερινή, πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να θέτει το κόμμα σε πολιτική και οργανωτική
ετοιμότητα καθώς εκτιμά ότι η βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Ενδεικτικό του προεκλογικού κλίματος στο οποίο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ζήτησε, αφενός, να τεθεί το κόμμα σε πλήρη εκλογική εγρήγορση και, αφετέρου, να υπάρξει πλήρης προετοιμασία νομοθετικών πρωτοβουλιών στους εξής άξονες: εφαρμογή του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και κυρίως στο σκέλος της κατ' αρχήν κατάργησης του μνημονίου και της επαναφοράς συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατώτατου μισθού και αποκατάστασης κάποιων συντάξεων, πάταξης της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου και ρύθμισης του τοπίου των ΜΜΕ, με επαναλειτουργία, μεταξύ των άλλων, της ΕΡΤ.
Ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του εκτίμησε, επίσης, ότι η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μία θετική εξέλιξη, η οποία δρομολογεί πολλαπλές διαδικασίες. Προσέθεσε όμως και ότι το διάστημα της παράτασης που δόθηκε δεν ήταν τυχαίο και συμπίπτει με τους χρόνους κατά τους οποίους «διευκολύνεται» το ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που θα κορυφωθεί στις 29 Δεκεμβρίου με την τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς βουλευτές στο μεσοδιάστημα μεταξύ των ψηφοφοριών. Κομματικά στελέχη σημείωναν ότι είναι πιθανό να δούμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και άλλο αποτέλεσμα την τρίτη ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι 180 ψήφοι, δεν θα συγκεντρωθούν. Επιπλέον προέβλεψε ότι θα ενταθούν οι πιέσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό, μιλώντας για απόπειρες τρομοκράτησης των πολιτών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου